Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χρήμα με ουρά...

Πολλά και διάφορα συμπεράσματα, για κάποιες «ιδιαίτερες σχέσεις» πολιτικής και οικονομίας, μπορεί να βγάλει κανείς, αν κάνει μια βόλτα τις ημέρες αυτές στην οδό Πανεπιστημίου.

Μιλάμε, φυσικά, για τα εντυπωσιακά εκλογικά κέντρα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, στην πιο ακριβοπληρωμένη ίσως - προεκλογική - οδό της Ελλάδας. Τέτοια εκλογικά κέντρα, τεράστια, πολυτελή, με πλήρη μάλιστα εξοπλισμό και μία πληθώρα υπαλλήλων να εξυπηρετούν το φιλοθεάμoν κοινό, έχουν ανοίξει οι υπουργοί Μαντέλης, Πρωτόπαππας, ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σκανδαλίδης, ο Τσούρας κλπ. Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι οι άνθρωποι διαθέτουν λεφτά με ουρά... Από τους υποψήφιους τώρα της ΝΔ μόνο ο γνωστός - και κατά γενική ομολογία από τους πιο ακριβοπληρωμένους στην επαγγελματική του δραστηριότητα - δικηγόρος Λυκουρέζος έχει ανοίξει εκλογικό κέντρο στην Πανεπιστημίου. Κατά γενική, όμως, ομολογία, μπροστά στα αντίστοιχα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, το δικό του κυριολεκτικά ωχριά.

Ισως έτσι μπορεί να γίνει κατανοητό, γιατί οι μεν - οι του ΠΑΣΟΚ - πασχίζουν με κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο να παραμένουν στην εξουσία και γιατί οι δε - οι της ΝΔ - πασχίζουν με κάθε τρόπο, να εκτοπίσουν τους πρώτους και να αναλάβουν αυτοί τα ηνία της εξουσίας.

Απ' ό,τι φαίνεται, όσοι είναι κάθε φορά στην κυβέρνηση μπορούν να ανοίγουν και τα μεγαλύτερα εκλογικά κέντρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ