Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Πιστοί στην εργατο-αγροτική συμμαχία

Του Κώστα ΝΑΣΗ*

Ηπολιτική και η γενικότερη κατάσταση τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλή. Συντελέστηκαν στη χρονική αυτή περίοδο αλλαγές και γεγονότα με πολύ βαριές συνέπειες για την ανθρωπότητα σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ανατράπηκε, εν μια νυκτί, απροσχημάτιστα, το Διεθνές Δίκαιο από τους ισχυρούς της Γης, ΗΠΑ και ΕΕ, με την ουσιαστική κατάργηση του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας και την ενσωμάτωσή τους στο ΝΑΤΟ. Και ο καθένας αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό. Επακολούθησε ο γνωστός, άνανδρος και εξοντωτικός πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας, με άμεση την απειλή και την προειδοποίηση, να επαναληφθεί. Ετσι που η ειρήνη του κόσμου να κρέμεται πλέον από μια λεπτή κλωστή. Και αν οι λαοί, και ιδιαίτερα οι πλησιέστεροι, καθώς και οι κυβερνήσεις τους, στο χώρο αυτό, τα Βαλκάνια, δε λάβουν άμεσα μέτρα και δεν αντισταθούν σθεναρά και αποφασιστικά, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες σε ένταση, και κλιμάκωση, και γενίκευση, πολύ χειρότερες και καταστροφικότερες από τον προηγούμενο πόλεμο, με στόχο το Κόσσοβο.

Αυτό είναι το κυρίαρχο και το δεσπόζον θέμα στη φάση αυτή. Θέμα το οποίο πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο και στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας, μικρό σήμερα και εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, όμως ιστορικό και μεγάλο στους πολύχρονους αγώνες, στις θυσίες και προσφορές σε κρίσιμες φάσεις της εθνικής μας ζωής και εκπροσωπηθέν στο Κοινοβούλιό μας, μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του 1926, κατά μέσο όρο από 1 έως 10 βουλευτές και 2 γερουσιαστές, δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στις εκλογές αυτές, λόγω και του αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος. Ας σημειωθεί ότι το ΑΚΕ υπήρξε, μετά το ΚΚΕ, το 2ο ιστορικό κόμμα που συμμετείχε στη συγκρότηση του ΕΑΜ, του εθνικοαπελευθερωτικού αυτού μεγαλουργήματος.

Εμείς στις εκλογές αυτές στηρίζουμε, βέβαια, και θα ψηφίσουμε το ΚΚΕ, με το οποίο, στη βάση της εργατο-αγροτικής συμμαχίας και της αυτοτέλειας κάθε κόμματος, συνεργαζόμαστε στενά. Αλλά και πέραν αυτού στηρίζουμε το ΚΚΕ, γιατί υπήρξε η ψυχή και η καρδιά του ΕΑΜ και της Εθνικής Αντίστασης. Γιατί αποτελεί το στήριγμα του λαϊκού μας κινήματος και πρωτοστατεί ανέκαθεν και σήμερα σ' όλους τους αγώνες του λαού μας, στους οποίους κατά κύριο λόγο οφείλονται βασικά όλες οι γνωστές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχομεσαίων στρωμάτων.

Το ΑΚΕ, που πάλεψε πλάι πλάι με το ΚΚΕ στα 60 χρόνια περίπου από την ίδρυση του ΕΑΜ, συμπορεύεται και σήμερα ενάντια στις πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων, γιατί δεν μπόρεσαν να λύσουν τα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα του τόπου μας, καθώς και ενάντια στις νέες στρατηγικές επιλογές του Μάαστριχτ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που, δυστυχώς, άμεσα ή έμμεσα, αποδέχτηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ