Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κάντε το βήμα»

Στο αμαξοστάσιο του Δήμου Πειραιά περιόδευσαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Κώστας Τζατζάνης

Αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να δώσουν με την ψήφο τους «χαστούκι» στην πολιτική που χτυπά μισθούς, συντάξεις και συνολικά κάθε εργασιακό δικαίωμα, και να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ για να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος, το Λαϊκό Μέτωπο, που θα αποκρούσει αυτή την επίθεση και θα οργανώσει την αντεπίθεση των εργαζομένων, απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά Γιώργος Μαρίνος και Κώστας Τζατζάνης, κατά τη διάρκεια περιοδείας τους στο αμαξοστάσιο του Δήμου Πειραιά που έγινε χτες νωρίς το πρωί.

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους άρχισε από το καφενεδάκι δίπλα στο αμαξοστάσιο, όπου συγκεντρώνονται πριν πιάσουν δουλιά. Από τους δύο υποψήφιους χαρακτηρίστηκαν κοροϊδία οι υποσχέσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για χιλιάδες θέσεις εργασίας, όταν ειδικά στην περιοχή του Πειραιά η ανεργία έχει «χτυπήσει» ποσοστό 20%, το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο κλείνουν και ο μοναδικός οικονομικός πνεύμονας στην περιοχή, η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, μαραζώνει.

«Προσπαθούν να σας ξεγελάσουν, να αποκρύψουν αυτά που ετοιμάζουν σε βάρος των εργαζομένων», σημείωσε ο Κώστας Τζατζάνης, ενώ ο Γιώργος Μαρίνος πρόσθεσε: «Είναι ανάγκη να πάρουμε μέτρα. Ετοιμάζουν χτύπημα στους μισθούς, στις συντάξεις για να πετύχουν τη σύγκλιση με την ΟΝΕ, να αυξήσουν δηλαδή τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Ομως θα το μετρήσουν πολύ αν ο δικομματισμός κατέβει έστω και μία μονάδα. Να προσέξουμε να μην προσκρούσει η ψήφος μας στα "αναχώματα" που προβάλλουν ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ. Κάντε το βήμα. Ενισχύστε το ΚΚΕ για να οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις τους αγώνες μας, για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου πάλης, που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική».

Η περιοδεία συνεχίστηκε στην αίθουσα των ανταλλακτικών και στα αποδυτήρια, όπου διαπιστώθηκε η ανησυχία των εργαζομένων για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. «Οταν ανοίγουν προεκλογικά τέτοιο ζήτημα - σημείωσε ο Γ. Μαρίνος - σκεφτείτε τι θα γίνει μετά τις εκλογές, όταν αυτά τα κόμματα δεν έχουν μειώσει το ποσοστό τους. Θα αποθρασυνθούν. Γι' αυτό πρέπει να τους εμποδίσουμε. Να δώσουμε δύναμη στο ΚΚΕ και να αξιώσουμε μιαν άλλη πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ