Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Να βγει ανίσχυρη κυβέρνηση

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας, στα  Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Να είναι ανίσχυρη η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, ώστε να μην μπορεί ανεμπόδιστα να προχωρήσει στην ανατροπή βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, επισήμανε ο Γ. Σταυρόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας κατά τη χτεσινή του περιοδεία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τονίζοντας πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Στο εφαρμογείο, στο μηχανουργείο, στο ελασματουργείο, σε όλα τα τμήματα των Ναυπηγείων στήνονταν μικρές συγκεντρώσεις και οι εργαζόμενοι συζητούσαν με τον υποψήφιο βουλευτή. «Επιδιώκουμε, όχι μόνο την προεκλογική περίοδο, να κατανοήσουν οι εργαζόμενοι τη θέση τους, τα συμφέροντά τους, να κατανοήσουν ποιος είναι με ποιον. Επιδιώκουμε να αποδοκιμαστούν στις εκλογές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, γιατί τα ίδια συμφέροντα υπηρετούν, την οικονομική ολιγαρχία. Εχουν την ίδια άποψη για τα εργασιακά, την κοινωνική ασφάλιση, δηλαδή την ανατροπή τους. Την ίδια άποψη για την ιδιωτικοποίηση όλων των δημοσίων επιχειρήσεων. Την ίδια άποψη για το Μάαστριχτ και την ΟΝΕ, το ΝΑΤΟ και για χίλια δυο άλλα ζητήματα», τόνισε ο Γ. Σταυρόπουλος.

Οπως υπογράμμισε, «την Κυριακή το βράδυ δυο πράγματα μπορούν να γίνουν. `Η ο Κόκκαλης, ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης και οι άλλοι της ολιγαρχίας να χαρούν γιατί ο λαός ψήφισε τα κόμματα που τους υπηρετούν ή να ανησυχήσουν. Εμείς επιδιώκουμε να ανησυχήσουν, να υπάρχει δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό, να είναι ετοιμοπόλεμοι οι εργαζόμενοι για να κρατήσουμε δικαιώματα που θέλουν να τα βάλουν στον Προκρούστη».

Το ασφαλιστικό και οι προωθούμενες αρνητικές εξελίξεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Την εξαγγελία Σημίτη για κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό της ασφαλιστικής εισφοράς των εργαζομένων με τα κατώτατα όρια, αφορούσε ερώτηση εργαζόμενου. Απαντώντας ο Γ. Σταυρόπουλος επισήμανε: «Γιατί η κυβέρνηση, αφού δήθεν θέλει να ενισχύσει τους εργάτες, δε δίνει απευθείας το δεκαχίλιαρο, αλλά το εμπλέκει με τις ασφαλιστικές εισφορές; Μπορούμε να αναφέρουμε πακέτα δισ. δραχμών που χρωστά στα Ταμεία και δεν τα δίνει. Με αυτό το μέτρο η κυβέρνηση χτυπά την καθολικότητα και υποχρεωτικότητα της ασφάλισης και ανοίγει το δρόμο για τη μείωση της εργοδοτικής εισφοράς».

«Δουλεύω 35 χρόνια τι θα γίνει με μένα, θα βγω στη σύνταξη;», ήταν η ερώτηση άλλου εργαζόμενου. Ο Γ. Σταυρόπουλος ανέφερε: «σε πάνελ στην τηλεόραση είπα στον υπουργό ότι η συνταξιοδότηση στα 65 είναι το ανώτατο όριο, οι γυναίκες και οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά έχουν μικρότερα όρια. Η απάντηση του υπουργού ήταν ότι "μάς πιέζουν για 67, αλλά θα κρατήσουμε τα 65...". Στα σχέδια είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και τα δυο κόμματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχουν αναλάβει τέτοιες δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ