Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
στη νέα (α)ταξία
«Ενας δεν είμαι, μα χιλιάδες»

«Μήγαρις έχω τίποτ' άλλο στο νου μου,

πάρεξ ελευθερία και γλώσσα»

(ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ)

Χρόνια τώρα καμώνονται ότι διεκδικούν τα απαράμιλλα γλυπτά που (απ)έσπασε ο Ελγίνος από τα αετώματα του Παρθενώνα. Και όλα αυτά τα χρόνια «προσφέρουν» τον εθνικό χώρο για την εξυπηρέτηση της νέας βαρβαρότητας. Παρέχουν άσυλο για την «αλλότρια ακολασία» του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, το Κόσσοβο, το Μαυροβούνιο. Συνένοχοι και συμμέτοχοι, ακόμη και με την έννοια του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Οι δρόμοι, τα λιμάνια, ο εναέριος χώρος, οι πυρηνικές και άλλες ξένες βάσεις, μαζί με τα «ΝΑΤΟικά στρατηγεία» προσφέρονται ως «διευκολύνσεις» διέλευσης, διείσδυσης και βιασμού των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, που συρρικνώνονται στο όνομα της παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου.

Με διαφαινόμενες τις νέες απειλές για τα Βαλκάνια και με φανερές τις άλλες εκείνες «αποδοχές» που εμφανίστηκαν ως εθνική επιτυχία κατά την υπογραφή της Συμφωνίας του Ελσίνκι και την ερμαφρόδιτη ερμηνεία του «Συμφώνου Σταθερότητας» για το μοίρασμα της λείας.

Και διεκδικούν, στο όνομα αυτών των «διευκολύνσεων» που παραχωρούν στην παγκοσμιοποιημένη αμερικανοΝΑΤΟική πειρατεία και τη σύγκλιση προς την... αειφόρο λιτότητα και τη φτώχεια, την επικύρωση και της πολιτικής υποτέλειας. Μας ζητούν, δηλαδή, να ψηφίσουμε τα δεσμά μας.

Σε αντίθεση με την ένοχη αυτή πολιτική, υπάρχουν και σήμερα, όπως και κατά την ιστορική διαδρομή, οι πρωτοπόρες εκείνες λαϊκές δυνάμεις, που με κορμό το ΚΚΕ υπερασπίστηκαν με αγώνες και θυσίες την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, που αντιστάθηκαν στην εισβολή του φασισμού και των ξένων επικυριάρχων. Είναι το ΚΚΕ και οι δυνάμεις εκείνες του ΕΑΜικού μετώπου τότε και του νέου μετώπου σήμερα, που αντιστάθηκαν στο ναζισμό, τον ιταλικό φασισμό, στην κάθοδο του βουλγαρικού ολοκληρωτισμού στη Μακεδονία. Αντιστάθηκαν σε πεμπτοφαλαγγίτες, εθνοπροδότες, δοσιλόγους, μαυραγορίτες, εθνικιστές και νεοπατριώτες των συμβιβασμών, των προκλήσεων και της εθελοδουλίας.

Και όπως τότε, ακούστηκε μέσα από τις φυλακές και τις εξορίες το σάλπισμα αντίστασης των δεσμωτών κομμουνιστών, κατά του φασισμού, έτσι και τώρα ισχυροποιείται το μέτωπο αντίστασης κατά του ολοκληρωτισμού της νέας τάξης.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ