Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ
Η δημαγωγία... πέρασε κι από την Κοζάνη

Η τακτική των διλημμάτων και της ακατάσχετης υποσχεσιολογίας επαναλήφθηκε χτες από την Κοζάνη, όπου ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στο ακροατήριο των μεταφερόμενων χειροκροτητών, «δεσμεύτηκε» ότι με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές «θα γίνει η ζωή όλων καλύτερη»! Για να το αποδείξει δε, επανέλαβε το γνωστό κατάλογο της κάλπικης προεκλογικής παροχολογίας, που σε τίποτα φυσικά δε διαφέρει από τα αντίστοιχα ψεύδη της ΝΔ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Κ.Σημίτης επέλεξε την πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, που έζησε την περίφημη... κυβερνητική αρωγή μετά το σεισμό του '95, για να προβεί, αφ' ενός σε μια απίστευτη δημαγωγία περί «κοινωνικής ευαισθησίας» του ΠΑΣΟΚ και αφ' ετέρου για να οξύνει το κλίμα της δικομματικής «αντιπαράθεσης». Ετσι δεν απέφυγε να κάνει λόγο για «φιλελεύθερη λαίλαπα» εκ μέρους της ΝΔ, την οποία υποτίθεται ότι αντιστρατεύεται (!) η... πράσινη λαίλαπα του ίδιου νεοφιλελευθερισμού. Για να αποτρέψει επίσης ψηφοφόρους να κατευθυνθούν προς τη ΝΔ ο πρωθυπουργός - ειδικός ων στην πολιτική των «κατεδαφίσεων» - ανέφερε πως «ενώ χρειάζεται χρόνια για να κτίσεις το σπίτι είναι αρκετά ένα - δυο φουρνέλα να το τινάξουν στον αέρα»...

Αντιλαμβανόμενος τη δυσχερή θέση του κόμματός του στον κόσμο της αγροτιάς, ο πρωθυπουργός δαπάνησε αρκετό από το χρόνο της ομιλίας του για να... καλοπιάσει τους αγρότες με κορόνες του τύπου «Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της αγροτιάς» (!) και πως το «αίμα νερό δε γίνεται»... Σλόγκαν που πολυακούγεται από τα χείλη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ προφανώς σε μια προσπάθεια να ξεχάσουν οι ξωμάχοι - και της Δυτικής Μακεδονίας - τα αγροτοδικεία και τις δολιοφθορές εναντίον των τρακτέρ.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι υπηρετεί τους «σιδερένιους νόμους της αγοράς» σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που, τάχα, «εγγυάται»... την καταπολέμηση της ανεργίας (!) καθώς και την ενίσχυση του εισοδήματος και του κοινωνικού κράτους «για κάθε εργαζόμενο», όπως είπε!

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως μεγάλο μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού καταναλώθηκε στην προσπάθεια να πειστούν οι κάτοικοι της Κοζάνης πως η ζωή τους είναι εντελώς... διαφορετική από εκείνη που στην πραγματικότητα βιώνουν. Για την προσπάθεια αυτή ο Κ.Σημίτης αναλώθηκε στην απαγγελία άψυχων αριθμών περί «κοινοτικών πακέτων» και «μεγάλων έργων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ