Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Πυροδοτείται ο κυβερνητικός αυταρχισμός

Οσο η κυβέρνηση επιμένει αυταρχικά, τόσο διογκώνεται το κύμα συμπαράστασης στο «Ριζοσπάστη» και καταδίκης της προσπάθειας ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου, πλήγματος της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος στην άσκηση κριτικής, στη διαφορετική άποψη. Οι ενέργειες της κυβέρνησης, που στόχο έχουν την «καρδιά» των λαϊκών δικαιωμάτων, δικαίως κρίνονται και κατακρίνονται ως «κατάπτυστες» από τον ελληνικό λαό, αλλά και φορείς του εξωτερικού.

Αρκετό καιρό μετά την εκδήλωση της προσπάθειας φίμωσης του «Ρ» από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλο, οι αντιδράσεις συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς. Η απαίτηση για άμεση παύση της πολιτικής δίωξης εναντίον της εφημερίδας ακούγεται πιο συχνά, πιο δυνατά και από περισσότερους μέρα με τη μέρα, ενώ τη λαϊκή οργή πυροδοτεί παραπέρα η προσποιητή αδιαφορία της κυβέρνησης.

Ο λαός και οι φορείς του έχουν κατανοήσει βαθιά το τι πραγματικά στοχεύουν οι διώξεις εναντίον του «Ρ», αλλά και άλλων εντύπων, ξέρουν καλά πως αν η επίθεση δεν αποκρουστεί, τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για όλους και για όλα. Είναι όμως απρόθυμος να αφήσει την κυβέρνηση να συμπαρασύρει στον ολισθηρό αυταρχικό της κατήφορο δικαιώματα και ελευθερίες κατακτημένες με αγώνες και θυσίες. Κι αυτή του η απόφαση αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα μηνύματα συμπαράστασης που κατά δεκάδες φτάνουν στην εφημερίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ