Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήφος στο ΚΚΕ για τη δημιουργία Λαϊκού Μετώπου

Στο εργοτάξιο ανασκαφής στη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, στον Κεραμεικό, περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄Αθήνας του ΚΚΕ Γ. Σκιαδιώτης

Ο Γ. Σκιαδιώτης συνομιλεί με τους εργαζόμενους στις ανασκαφές στον Κεραμεικό
Ο Γ. Σκιαδιώτης συνομιλεί με τους εργαζόμενους στις ανασκαφές στον Κεραμεικό
Η ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και η χρησιμοποίηση των λαθρομεταναστών ως φθηνό εργατικό δυναμικό, ήταν μερικά από τα ζητήματα που έθιξαν οι εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της χτεσινής επίσκεψης του υποψήφιου βουλευτή Α` Αθήνας του ΚΚΕ Γιώργου Σκιαδιώτη, στο εργοτάξιο της αρχαιολογικής ανασκαφής στη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, στον Κεραμεικό.

Ο Γ. Σκιαδιώτης, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών, τόνισε ότι «θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί της κατάργησης του 8ωρου και της αντικατάστασής του από το ελαστικό ωράριο, της αλλαγής του ασφαλιστικού συστήματος και της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών. Συνεπώς - συνέχισε - επιβάλλεται η ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ, που μέχρι τώρα στάθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, θα βοηθήσει σ' αυτήν την κατεύθυνση. Ομως, ο πρωταρχικός λόγος ψήφισης του ΚΚΕ είναι η δημιουργία ενός Λαϊκού Μετώπου - των εργατών, αγροτών και μικρομεσαίων επαγγελματιών - που θα αμφισβητήσει, στο σύνολό τους, τις επιλογές της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της εκφραστών και θα θέσει ζήτημα εξουσίας».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εργαζόμενους, που έθεταν κυρίως το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων. Στην παρατήρηση ότι «το 8ωρο έχει ουσιαστικά καταργηθεί γιατί είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε σε δύο δουλιές για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς και να μορφώνουμε τα παιδιά μας», ο Γ. Σκιαδιώτης υπογράμμισε ότι «η διαδικασία απορύθμισης του 8ωρου έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό και γι' αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσουν οι αγώνες μας. Οσο για την παιδεία - συνέχισε - θα πρέπει, επίσης, να υπογραμμιστεί ότι η μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά μας είναι μια περιορισμένου τύπου εκπαίδευση, τέτοια που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της αστικής τάξης».

Σε άλλη ερώτηση για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ο Γ. Σκιαδιώτης επισήμανε ότι «τη μετανάστευση τη δημιουργούν η εξαθλίωση και οι συνεχείς πόλεμοι στις γείτονες χώρες. Από τη μια, ακολουθούν την πολιτική "διαίρει και βασίλευε" και, από την άλλη, λένε ότι θα πάρουν μέτρα προστασίας των συνόρων. Ομως, τα αστυνομικά μέτρα δε λύνουν το πρόβλημα. Γι' αυτό εμείς, ως ΚΚΕ, προτείνουμε να νομιμοποιηθούν και να τους δοθούν ίσα εργατικά δικαιώματα, ώστε να μην μπορούν οι εργοδότες να τους χρησιμοποιούν ως φθηνό εργατικό δυναμικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ