Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να δημιουργήσουμε το δικό μας αντίπαλο δέος

Τα τσαγκαράδικα της Καλλιθέας επισκέφτηκε η υποψήφια Β' Αθήνας του ΚΚΕ Χρ. Τσεντούρου

Η Χρ. Τσεντούρου
Η Χρ. Τσεντούρου
Να ενισχύσουν το μόνο Κόμμα που τόσα χρόνια αταλάντευτα παλεύει στο πλευρό τους, κάλεσε τους εργάτες και τις εργάτριες των τσαγκαράδικων της Καλλιθέας η Χριστίνα Τσεντούρου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια χτεσινής περιοδείας .

Η υποψήφια βουλευτής στο εργοστάσιο «Masterpiece», μιλώντας στους εργαζόμενους, τόνισε: «Ηρθαμε σήμερα εδώ για να σας απευθύνουμε κάλεσμα στις 9 του Απρίλη να κάνετε τα κουμάντα σας. Πρέπει σήμερα να αναρωτηθούμε αν για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ πρέπει να πανηγυρίζουμε εμείς. Και γιατί το λέμε αυτό, γιατί όταν πριν χρόνια ψηφίζαμε το Μάαστριχτ και κάποιοι πανηγύριζαν, η ανεργία ήταν στο 6,5%. Σήμερα κατά τη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, η ανεργία είναι στο 13%. Τα 8 στα 10 νοικοκυριά αντιμετωπίζουν στασιμότητα στη διαβίωσή τους. Αντίθετα τα κέρδη των βιομηχάνων συνεχώς αυξάνονται».

Η Χρ. Τσεντούρου κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο της 23ης Μάρτη, καθώς όπως υπογράμμισε «προετοιμάζεται συστηματικά το τελευταίο διάστημα ένας νέος πόλεμος, ο οποίος αυτή τη φορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερος και με πιο καταστροφικά αποτελέσματα». Τόνισε ότι μετά τις εκλογές έρχονται οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, καθώς και ότι θα ενταθεί συνολικά η επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. «Εμείς σας καλούμε - κατέληξε - να ενισχύσετε το ΚΚΕ, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να κάνουμε ένα βήμα για να δημιουργήσουμε το δικό μας αντίπαλο δέος. Να δημιουργήσουμε το λαϊκό μέτωπο».

Στη συνέχεια οι κομμουνιστές επισκέφτηκαν τους εργαζόμενους στην υποδηματοποιία του Δάνου Χρυσοβελίδη και μετά το εργοστάσιο του Ιωάννου.

«Ακόμα και να αυξηθεί το ποσοστό του ΚΚΕ, πάλι χαμένοι δεν είμαστε;» είπε μια εργάτρια στου Ιωάννου. «Κατ' αρχήν αν αυξηθεί το ποσοστό του ΚΚΕ, σημαίνει ότι θα έχει μείωση το ποσοστό των δυο κομμάτων» απάντησε η Χρ. Τσεντούρου και συνέχισε: «Αλλά το πιο ουσιαστικό είναι ότι οι εργαζόμενοι με την ενίσχυση του ΚΚΕ στέλνουν μήνυμα ότι θέλουν να αλλάξει αυτή η κατάσταση και ακόμα περισσότερο ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπουν και άλλοι εργαζόμενοι πιο αποφασιστικά στον αγώνα».

«Ναι, αλλά βλέπουμε ότι τα ποσοστά του ΚΚΕ είναι μόνιμα και συγκεκριμένα», συμπλήρωσε μια άλλη εργαζόμενη. «Πρέπει να ξέρετε - τόνισε η Χρ. Τσεντούρου - ότι η δύναμη του Κόμματος είναι πολλαπλάσια από το ποσοστό του. Ομως κοιτάξτε, σήμερα την εποχή των πληροφοριών, είναι σημαντικό ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση. Πόσοι ξέρουν σήμερα, για παράδειγμα, ότι στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Λάρισα απαγορεύεται να ελέγχονται οι αποσκευές των φαντάρων ή ότι δεν τιμωρούνται για ό,τι λένε ή κάνουν; Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα βοηθήσει να ξεδιπλωθεί ο κόσμος και να αποκτήσει περισσότερη εμπιστοσύνη, να μπει στη δράση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ