Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Συλλαλητήριο εναντίον του κυβερνητικού αυταρχισμού

Αύριο, στις 9.30 το πρωί, στη πλατεία Πίνδου

Συλλαλητήριο καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού, διοργανώνει αύριο στις 9.30 το πρωί στην Πλατεία Πίνδου της Πάτρας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ. Μέρα κατά την οποία έχει οριστεί να καταθέσουν ενώπιον του Πταισματοδικείου τα επτά μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος, οι οποίοι διώκονται με την κατηγορία «της φθοράς δημόσιας περιουσίας που προορίζεται για κοινό όφελος»... Ουσιαστικά διώκονται γιατί «τόλμησαν» να εκφράσουν τα αντιιμπεριαλιστικά τους αισθήματα κατά τη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων του προηγούμενου Απρίλη στο νομό Αχαΐας. Ο αποκλεισμός της βάσης του Αραξου, από τους αγωνιστές της ειρήνης, ήταν και το μοναδικό αδίκημα που διέπραξαν...

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι κατηγορούμενοι είναι οι: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Νίκος Καραθανασόπουλος, Παναγιώτης Μελάς, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Ηλίας Μπούνιας, Αγγελος Κοντογιαννάτος και Θανάσης Δημουλάς. Αξίζει επίσης να υπογραμμιστεί ότι η φθορά δημόσιας περιουσίας για την οποία διώκονται, αφορά τη συμβολική αφαίρεση μιας πόρτας στη βάση και την κοπή του συρματοπλέγματος σε κάποιο σημείο δίπλα στην είσοδο αυτής. Σε μια είσοδο που εκείνη τη μέρα οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ. Για τη συγκεκριμένη αυτή ενέργεια λοιπόν, διατάχθηκε εναντίον των διαδηλωτών και πιο συγκεκριμένα των παραπάνω επτά, προανάκριση από την Ασφάλεια Πατρών, η οποία μετατράπηκε σε τακτική ανάκριση από το Πταισματοδικείο. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι ο διοικητή της Πτέρυγας Μάχης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός για τις «φθορές».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Αχαΐας και όλους τους εργαζόμενους να διατρανώσουν την αντίθεσή τους, στην κυβερνητική τρομοκρατία που εκφράζεται για πολλοστή φορά με θύμα της, στην προκειμένη περίπτωση, επτά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Και συνεχίζεται στην ανακοίνωση: «Δε μας τρομάζουν η βία, η τρομοκρατία και ο αντικομμουνισμός. Ο λαός δεν ξεχνά ότι η αμερικανική βάση του Αραξου συμμετέχει άμεσα στον πόλεμο που συνεχίζεται στη Γιουγκοσλαβία. Επαιξε το ρόλο του Διεθνή χαφιέ του ΝΑΤΟ στην κατάδοση και παράδοση από την ελληνική κυβέρνηση του Οτσαλάν». Και καταλήγουν: «Θα συνεχίσουμε στην πρώτη γραμμή για την οικοδόμηση ενός λαϊκού μετώπου, μιας λαϊκής εξουσίας για την ανατροπή της νέας τάξης».

Για τη συγκεκριμένη δίωξη, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας σε παλιότερη ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε: «Καταγγέλλουμε στο λαό της Πάτρας, το νέο αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Σημίτη, η οποία αφού μετέτρεψε τη χώρα μας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΕυρωΝΑΤΟικών δολοφόνων, τώρα προχωράει σε δικαστικές διώξεις όσων αντιστέκονται στην πολιτική της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ