Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗΣ
«Οχι» στο «Σύμφωνο Σταθερότητας» και στη διχοτόμηση της Κύπρου

«Πολλούς μήνες μετά τη «λήξη του πολέμου» στα Βαλκάνια, το δολοφονικό έργο των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ και της ΕΕ, συνεχίζεται με όλη την αγριότητά του», τονίζει σε ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της Κοινότητας Στουτγκάρδης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γερμανίας.

Τα σύνορα στην περιοχή, επισημαίνει έχουν τεθεί, χωρίς προσχήματα πλέον, υπό αμφισβήτηση. Οι δολοφονίες Σέρβων πολιτών στο Κόσσοβο είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη της ΕΕ «αφόπλισαν» τον «UCK», για να τον κάνουν επίσημο αντισερβικό στρατό, αφού είναι σύμμαχός τους στις χρηματιστηριακές δραστηριότητες, στο εμπόριο όπλων κλπ. Οι περιβαλλοντικές καταστροφές είναι τεράστιες και αφορούν άμεσα και την Ελλάδα. Το γνωστό ιμπεριαλιστικό σχέδιο «σύμφωνο σταθερότητας» προβλέπει άμεσες στρατιωτικές επεμβάσεις, ενάντια στα λαϊκά κινήματα στην ευρύτερη περιοχή. Ο πόλεμος συνεχίζεται όχι μόνο εναντίον της Σερβίας, αλλά όλων των λαών. Η Γενική Συνέλευση των μελών της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγκάρδης καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ και τη συνέχισή της, με το λεγόμενο «Σύμφωνο Σταθερότητας». Καταδικάζει τις δολοφονίες Σέρβων πολιτών στο Κόσσοβο, τις απειλές και τη χυδαία ανάμειξη της ΕΕ στα εσωτερικά της Σερβίας. Οι λαοί των βαλκανικών χωρών πρέπει να επιλέξουν μόνοι τους το δρόμο ανάπτυξής τους. Τα Βαλκάνια, τονίζει, πρέπει να είναι χώρος ειρήνης και συνεργασίας, έξω από τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων. Οι λαοί, οι εθνότητες, οι μειονότητες πρέπει να ενισχυθούν και να ζήσουν σε πλαίσια ειρήνης.

Σε άλλο ψήφισμά της, η Γενική Συνέλευση εκφράζει την ανησυχία της για τις προσπάθειες που γίνονται να εγκλωβιστεί το Κυπριακό σε στενά πλαίσια, με διαφαινόμενο πλέον κίνδυνο της διχοτόμησης. Θεωρεί το Κυπριακό σαν ένα από τα πιο σοβαρά διεθνή προβλήματα που εκκρεμούν και εγκυμονούν κινδύνους για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οτι είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου κράτους - μέλους του ΟΗΕ. Η Γενική Συνέλευση τίθεται ενάντια σε οποιαδήποτε λύση, που διχοτομεί το νησί και υποστηρίζει μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ για μια ανεξάρτητη, ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ