Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασκηση επί... .σάρκας (και νοημοσύνης)

Στη στρατιωτική ορολογία υπάρχει ο όρος «άσκηση επί χάρτου». Στις μέρες μας, όμως, που όλα υπόκεινται στις αναγκαιότητες της «Νέας Τάξης», ανάγκη πάσα να καθιερωθεί ένας νέος - και παραπλήσιος - όρος: Ασκηση επί σάρκας. Η... ιδέα γι' αυτό δεν ανήκει στο γράφοντα, αλλά στους εγκεφάλους της «άσκησης» στην περιοχή γύρω από το Κόσσοβο. Που για την... ανάγκη αυτής της «άσκησης» προγραμματίζουν να στείλουν στην περιοχή 2.000 στρατιώτες, επιπλέον της κατοχικής εκεί δύναμης «KFOR», οι οποίοι -2.000- θα περάσουν, με το βαρύ και μηχανοκίνητο εξοπλισμό τους από το ελληνικό έδαφος, όπως και τότε που έκαναν κατοχή στην περιοχή αυτή. Που, σημειωθήτω, τη μετατρέπουν μέρα με τη μέρα σε καζάνι ατμού, έτοιμο προς ανατίναξη. Και όπως δείχνουν όλα τα σημάδια, αυτή η ανατίναξη δε θα βραδύνει... Αυτό - εκτός των άλλων- επιβεβαιώνεται (σχεδόν) από αμερικανικά έντυπα, που απηχούν τις απόψεις του Λευκού Οίκου. Μια τέτοια «άσκηση», λοιπόν, δεν πρέπει να καταγραφεί σαν άσκηση επί σάρκας; Και πολύ περισσότερο, που οι... ασκούμενοι, μαζί με τις εκεί ΝΑΤΟικές δυνάμεις, αποστέλλονται, για να λάβουν μέρος στην επικείμενη σφαγή. Και τη μοιραία, για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, επιχείρηση. Αυτή η προοπτική είναι προφανής. Και οι λόγοι περί «άσκησης» και μόνο, εκτός από την προστυχιά των ΝΑΤΟικών εγκεφάλων, βάλλουν κατά της νοημοσύνης των στοιχειωδώς έστω νοημόνων.

Οι εγχώριοι ΝΑΤΟικοί εταίροι, που ζητούν την ψήφο σου, ελληνικέ λαέ, άλλο δεν κάνουν παρά να «μασάνε» τα λόγια τους, και να επικαλούνται (περίπου) τις «συμμαχικές» υποχρεώσεις. Αλλοι απ' αυτούς... ανησυχούν για την εκτράχυνση της κατάστασης στην επίμαχη περιοχή (Τσοχατζόπουλος), άλλοι (Σημίτης) προβλέπουν «εκλογική ζημιά», αν η διέλευση των ΝΑΤΟικών γίνει τώρα εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Και άλλοι υπόσχονται... ποτάμια και γεφύρια, εκτός απ' αυτά που έχουν... βάλει σε ρουν!!(οι διάφοροι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ), «σφυρίζοντας αδιάφορα» για τους επί θύραις κρεμάμενους, για απρόβλεπτο χρονικό ορίζοντα.

Οι δεσμεύσεις του Σημίτη, κατά τη συνάντηση στη Λάρισα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Ρόμπερτσον, δείχνουν τον άνθρωπο του «Πάρτα όλα», σε όλο του το αποκρουστικό μεγαλείο. Κι αυτό, όχι μόνο για τη χωρίς καμία αντίρρηση αποδοχή των ΝΑΤΟικών επιταγών και απαιτήσεων, αλλά και γιατί θέλει να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού, και μετεκλογικά να στείλει τα παιδιά του στο σφαγείο του Κόσσοβου! Υποσχόμενος εν τω μεταξύ μετατροπή της χώρας, περίπου σε παράδεισο! Εναν... παράδεισο που τον ζούμε καθημερινά, όλοι εμείς οι «μη προνομιούχοι»... ω! λα λά... ωραία που περνάμε!!..

Στην προηγούμενη ΝΑΤΟική επιχείρηση, το μαχόμενο κίνημα ειρήνης, ήταν κάθετα αντίθετο για την αποστολή στην περιοχή αυτή και ελληνικού κατοχικού τμήματος. Είχαμε εκφράσει το βάσιμο φόβο μας πως μπορεί να μας γυρίσουν πίσω φέρετρα. Κι ορισμένοι πιθανόν να μας χαρακτήριζαν υπερβολικούς. Τα επανειλημμένα επεισόδια - με πρωταγωνιστή το αλβανόφωνο στοιχείο, πιθανότατα τον ΟΥΤΣΕΚΑ - που είναι πρόσφατα, καθώς και η επαπειλούμενη γενική σφαγή, δυστυχώς εντείνουν τους φόβους μας. Και με δεδομένο ότι όλοι οι εκεί φαντάροι μας δεν είναι επί πενταετή θητεία (αμειβόμενοι) αλλά και κληρωτοί... Αυτό μεγαλώνει κι άλλο τις ήδη μεγάλες ευθύνες των υπεύθυνων, όταν θα στείλουν και Ελληνόπουλα «κρέας για τα κανόνια», όπως έχουν δεσμευτεί!... Καμαρώστε τους! Αυτούς που ανεβοκατεβάζουν τους χρηματιστηριακούς δείχτες, για να θερίζουν τον οβολό των μικροεπενδυτών, και να σπέρνουν κατόπιν την ψεύτικη ελπίδα πως η κυβέρνησή τους (που... επιβάλλεται φυσικά γι' αυτό το λόγο να την επανεκλέξουν) θα ανεβάσει τους δείχτες κάποτε, για να πιάσουν «την καλή» κι αυτοί οι δύστυχοι!

Αυτούς που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον μας, με όσα κρύβονται πίσω από τις... κομψές διατυπώσεις, όπως «Ατζέντα 2000», «Μεγάλο Ασφαλιστικό Πακέτο», «ΚΑΠ» και άλλες... ων ουκ έστιν αριθμός. Αυτούς που, ουσιαστικά, έχουν αποδεχτεί τη νέα χαρτογράφηση της περιοχής, κατά την οποία τα υφιστάμενα σύνορα δε θα 'χουν λόγο να υφίστανται. Κι αυτά όλα, επειδή οι... άνθρωποι δεν είναι φανατικοί Ελληνες, αλλά τα όντα της «Νέας Τάξης».


Αντώνης ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ
Μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ