Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εργαζόμενοι δε θα γίνουν συνένοχοι στην αντιλαϊκή πολιτική

Στα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Περιστέρι περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας του ΚΚΕ Παν. Σοφός

Ο Παν. Σοφός στα γραφεία του ΟΑΕΔ Περιστερίου, συνομιλεί με εργαζόμενους και ανέργους
Ο Παν. Σοφός στα γραφεία του ΟΑΕΔ Περιστερίου, συνομιλεί με εργαζόμενους και ανέργους
Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τους ανέργους, που βρίσκονταν στο γραφείο του ΟΑΕΔ στο Περιστέρι, να στηρίξουν το ΚΚΕ, ώστε η ψήφο τους να έχει αντίκρισμα και για να έχουν οι αγώνες τους μετά τις εκλογές συμπαραστάτη, έκανε ο Παναγιώτης Σοφός, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β` Αθήνας, στη διάρκεια χτεσινής περιοδείας κλιμακίου του Κόμματος.

Ο Παν. Σοφός και τα άλλα μέλη του κλιμακίου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζόμενους και με ανέργους, οι οποίοι στην εργατούπολη του Περιστερίου φτάνουν τους 6.500. «Η κυβέρνηση μας λέει μόνο για την ΟΝΕ και για το πόσο έχει ωφελήσει τη χώρα, ενώ ουσιαστικά οι μόνοι που έχουν κερδίσει, από την ένταξη αυτή, είναι οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλοτραπεζίτες. Κανένας δε μας λέει τι θα γίνουν τα παιδιά που δεν μπορούν να φοιτήσουν στο λύκειο λόγω του νέου συστήματος, κανένας δε μας λέει για τα ποσοστά της ανεργίας που έχουν φτάσει στα ύψη και για το ασφαλιστικό και για τις αλλαγές που θα γίνουν μετά τις εκλογές», υπογράμμισε ο Παν. Σοφός.

Εργαζόμενοι και άνεργοι, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία του ΟΑΕΔ, εκδήλωναν την αγωνία τους για το ασφαλιστικό, αλλά και για την ανεργία και τα διάφορα προγράμματα που προωθεί η κυβέρνηση σαν λύσεις για τα προβλήματα των ανέργων.

Η απάντηση του Παν. Σοφού ήταν ότι το λεγόμενο Εθνικό Πρόγραμμα ενάντια στην ανεργία, αλλά και τα άλλα προγράμματα αυτού του είδους που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δε βοηθούν τους ανέργους, αλλά δίνουν περισσότερα χρήματα στους εργοδότες, αφού τους επιδοτούν προκειμένου να προσλάβουν ανέργους στη δουλιά τους.

Ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε όλους όσοι βιώνουν αυτή την κατάσταση να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων μαζί με τους εργαζόμενους. «Σε αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να γίνουμε συνένοχοι σε όσα θέλουν να κάνουν για μας, χωρίς εμάς. Πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση», κατέληξε ο Παν. Σοφός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ