Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οι Τούρκοι λένε ... αλήθεια!

Κι όμως, τα «γεράκια» της Τουρκίας ...έχουν δίκιο! Ναι, τα «γεράκια» της Τουρκίας λένε την ...αλήθεια!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες οι τούρκικες ένοπλες δυνάμεις, σχετικά με την πρόκληση εναντίον του αεροσκάφους της «Ολυμπιακής», αναφέρεται: «...οι συμφωνίες και οι κανόνες του ΝΑΤΟ νομιμοποιούν τη θέση της Τουρκίας (...)».

***

Ποια είναι η θέση της Τουρκίας; Οτι ο ελληνικός εθνικός εναέριος χώρος δεν είναι 10, αλλά 6 μίλια. Γνωστό. Το λιγότερο γνωστό είναι ότι αυτός που πρώτος αμφισβήτησε (και ουδέποτε έπαψε να αμφισβητεί) το εύρος του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου δεν είναι η Τουρκία, αλλά το ...ΝΑΤΟ! Πράγματι! Στα κιτάπια του ΝΑΤΟ, ο ελληνικός εναέριος χώρος δεν είναι 10, αλλά 6 μίλια. Τόσα μας «αναγνωρίζουν» οι ...«σύμμαχοι».

***

Το ΝΑΤΟ είναι αυτό - από τη δεκαετία του '50 κιόλας - το οποίο δεν αναγνωρίζει τα 10 μίλια του ελληνικού εναέριου χώρου. Το ΝΑΤΟ είναι αυτό, που θεωρεί ως εύρος ελληνικού εναέριου χώρου τα 6 μίλια. Αυτός ήταν, άλλωστε, ένας από τους λόγους που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και ο Α. Παπανδρέου προέβαλαν το 1980, όταν καταψήφισαν τη συμφωνία Ρότζερς για την επιστροφή της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ...

***

Εκτοτε, βέβαια, πολλά άλλαξαν και ακόμα περισσότερα μεταλλάχτηκαν. Στα όσα μεταλλάχτηκαν ανήκει, φυσικά, και το ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που δεν άλλαξε, είναι το ΝΑΤΟ. Αυτό που δεν άλλαξε, είναι ότι στις πλάτες του ΝΑΤΟ πατά τόσα χρόνια η Τουρκία, για να αμφισβητεί το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου.

***

Οσο για το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του «είμαστε όλοι Αμερικανοί», του «πάμε χέρι - χέρι με τον Κλίντον» και του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», μετά την προχτεσινή παρενόχληση του ελληνικού αεροσκάφους, έκανε μια ακόμα κίνηση ...«ματ»: Ανακοίνωσε ότι, μεταξύ άλλων, προσέφυγε και στο ΝΑΤΟ, για να βρει η Ελλάδα το δίκιο της...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ