Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να «κοπεί ο βήχας» στους «Ράμπο»

Εχουν ξεπεράσει κάθε όριο, εκεί στα Χανιά όπου βρίσκεται η γνωστή πολυβάση-ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων, η Σούδα. Αμερικάνοι στρατιώτες σουρωμένοι, συχνά-πυκνά δέρνουν και ξυλοκοπούν όποιον βρεθεί στο διάβα τους. Τα κρούσματα πλέον είναι πολλά όπου ανύποπτοι πολίτες κάθε ηλικίας πέφτουν θύματα των αληταράδων της βάσης. Την προηγούμενη βδομάδα έδειραν έναν νεαρό Χανιώτη, αφού τον έριξαν από το μηχανάκι του την ώρα που επέστρεφε από τη δουλιά του. Μόλις την Κυριακή μεθυσμένος «Ράμπο» εισέβαλε σε ξενοδοχείο κοντά στη βάση της Σούδας και «τα έκανε λίμπα». Είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός και κλοπή γερόντισσας πάλι από Αμερικανάκια της βάσης και ο κατάλογος είναι αρκετά μακρύς όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κοινός παρονομαστής όλων των περιπτώσεων Αμερικάνων «παλικαράδων» είναι η ατιμωρησία όπως και η καθυστέρηση των ελληνικών αρχών να δημοσιοποιήσουν το θέμα.

Ενδεικτικό αυτού που συμβαίνει με όσους συλλαμβάνονται είναι το γεγονός ότι κανένας δεν έχει καταδικαστεί, κάποιοι συλληφθέντες δραπέτευσαν-φυγαδεύτηκαν και ο φαύλος κύκλος καλά κρατεί. Ολη όμως αυτή η συμπεριφορά των «Ράμπο» δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε μεμονωμένη. Πηγάζει από τη νοοτροπία του επικυρίαρχου, που κάνει ό,τι του γουστάρει με τους ...υποτελείς της κατεχόμενης χώρας. Τον τσαμπουκά τους οι Αμερικάνοι δολοφόνοι τον αντλούν από τη στάση υποτέλειας της ελληνικής κυβέρνησης, με το καθεστώς ετεροδικίας που έχει εξασφαλίσει στους Αμερικάνους υπηκόους, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, που έχουν την ταμπέλα «του ευρισκόμενου σε κρατική αποστολή των ΗΠΑ στη χώρα μας»!!!

Με βάση αυτή τη σύμβαση, που επικυρώθηκε με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στο αρμόδιο τμήμα της Βουλής, οι Αμερικάνοι στρατιωτικοί και άλλοι υπάλληλοι που διαπράττουν ποινικό αδίκημα στη χώρα μας δε διώκονται από τις ελληνικές αρχές αλλά μόνον από τις αρχές της χώρας τους. Η σύμβαση αυτή αναβαθμίζει το καθεστώς της εξάρτησης της χώρας μας στον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό και μαζί με το υπόλοιπο αντιλαϊκό οπλοστάσιο, «τρομονόμο» και χτύπημα δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θέλει να περάσει το μήνυμα ότι εδώ δε θα μπορεί να κουνηθεί κανείς. Οι Αμερικάνοι στρατιωτικοί και πράκτορες θα έχουν το «ελευθέρας» να αλωνίζουν στη χώρα μας.

Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα στην Κρήτη αναδεικνύεται και πάλι το ζήτημα αυτό της ετεροδικίας και τίθεται εκ των πραγμάτων το ζήτημα της εθνικής, λαϊκής κυριαρχίας. Ολοι πρέπει να πάρουν θέση. Κυρίως οι λαϊκοί φορείς που πρέπει πιο αποφασιστικά να «κόψουν το βήχα» σε όλους αυτούς τους «Ράμπο» και τους προστάτες τους. Χρειάζεται να ανεβάσουν την αγωνιστική τους παρέμβαση, να απαντάνε με αγωνιστικό τρόπο άμεσα στις προκλήσεις. Ταυτόχρονα, απαιτείται να κατανοηθεί από ευρύτερα λαϊκά στρώματα το κύριο. Η αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό σε όλες του τις μορφές, για να εκλείψουν και τέτοια κρούσματα των «παλικαράδων» της «νέας τάξης».


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ