Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ κατά των λαών της Ευρώπης

Η ελληνική κυβέρνηση βάζει την υπογραφή της στην επιχείρηση καταστολής και περιστολής δικαιωμάτων στις 25 Ιούνη

Ανεπιτυχής ήταν η χτεσινή απόπειρα του υπουργού Δικαιοσύνης, Φ. Πετσάλνικου, να ανασκευάσει τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί κατά της «Συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σχετικά με την έκδοση και την αμοιβαία δικαστική συνδρομή».

Με τη Συμφωνία, θα αρκεί μια απλή αίτηση για να εκδοθεί στις ΗΠΑ οποιοσδήποτε Ευρωπαίος πολίτης, εναντίον του οποίου θα υπάρχει, απλή έστω, υποψία για εγκληματική πράξη. Η Συμφωνία θα υπογραφεί από τις δύο πλευρές, στις 25 Ιούνη, στην Ουάσιγκτον.

Πρόσθετες ευθύνες, για τη διάπραξη αυτού του ανοσιουργήματος, εις βάρος των λαών των κρατών - μελών της ΕΕ, αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση αφού ως προεδρεύουσα συνέβαλε στη διατύπωση της Συμφωνίας, αλλά και γιατί θα βάλει την υπογραφή της σε ένα κείμενο που ισοπεδώνει Συντάγματα, διεθνές δίκαιο, εθνικούς νόμους, ακόμη και τα «νομικά ήθη» που ίσχυαν επί αιώνες.

Πρόκειται για τεκμήριο συνενοχής στην επιχείρηση περιστολής και κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για μνημείο υποταγής στα κελεύσματα των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στο όνομα της «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας»!


ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ