Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ειδικός εφέτης ανακριτής για τον Κόκκαλη

Σε νέα φάση εισέρχονται οι δικαστικές περιπέτειες του επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλλάκης ζήτησε να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών και να οριστεί εφέτης ανακριτής, στα πλαίσια της διαδικασίας του άρθρου 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς θεωρεί ότι οι κατηγορίες εναντίον του Σ. Κόκκαλη είναι βαρύτατες.

Ο Ε. Κρουσταλλάκης απέστειλε έγγραφο προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, με το οποίο ζητάει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, με αφορμή το πόρισμα της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης του εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλου, το διαβιβαστικό έγγραφο του 4ου ανακριτή Γ. Πουρνάρα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών και την έγκληση που κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, εναντίον του Σ. Κόκκαλη, το Εθνικό Ιδρυμα Αθλημάτων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας για την υπόθεση του «Ρωσικού Λόττο».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εισαγγελέας Δ. Παπαγγελόπουλος είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση εναντίον του Σ. Κόκκαλη, ύστερα από δημοσιεύματα του Τύπου και καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Π. Καμμένου και στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη (για κατασκοπία, υπεξαίρεση και άλλα σοβαρά αδικήματα) εις βάρος του Ελληνα επιχειρηματία.

Στη συνέχεια, ο 4ος ειδικός ανακριτής Γ. Πουρνάρας ανέλαβε την κύρια ανάκριση. Μετά το πέρας της ανάκρισης, ο 4ος ανακριτής διαβίβασε το φάκελο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών και πρότεινε να αρχειοθετηθεί η υπόθεση, καθώς εκτίμησε ότι δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, ενώ κατά τη διαδικασία της ανάκρισης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών της ανάκρισης.

Τέλος, το Ιδρυμα Αθλημάτων της Ρωσίας ζήτησε να ασκηθεί σε βάρος του Ελληνα επιχειρηματία ποινική δίωξη για «απάτη κατ' επάγγελμα, από την οποία προκλήθηκε ιδιαίτερα μεγάλη ζημιά» και «πλαστογραφία μετά χρήσης», σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης, ζητάει την επιστροφή των 15 εκατ. δολαρίων που είχε εισπράξει ο Σ. Κόκκαλης ως προκαταβολή για την εκτέλεση της σύμβασης του «Λόττο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ