Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να σταματήσει να μας προκαλεί

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος (Τ. Θ.), σε πέντε συνέχειες στα ΝΕΑ, από τις 19 έως τις 23/5/2003, εξαπολύει μια βάναυση επίθεση ενάντια στους διανοούμενους, επειδή δεν παίρνουν, δήθεν, θέση στα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και, ουσιαστικά, γιατί παίρνουν θέση ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ.

Κατ' αρχήν, ο Τ. Θ. είναι ένας από τους δημοσιογράφους που επιτέθηκαν στο Σύλλογο Εκδοτών-Βιβλιοπωλών Αθήνας, γιατί άλλαξε την απόφασή του να είναι τιμώμενη χώρα στη γιορτή του βιβλίου η Μ. Βρετανία και να προσκαλέσει στα εγκαίνια τον πρεσβευτή της, μετά τη συμμετοχή της Μ. Βρετανίας στην εισβολή στο Ιράκ.

Δεύτερον, τώρα έγραψε τα άρθρα, κύρια, για να καταγγείλει την Κούβα γιατί δήθεν καταδίκασε ή εκτέλεσε «αντιφρονούντες» χωρίς λόγο. Ουσιαστικά, δηλαδή, καλεί τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους να εισβάλουν στην Κούβα.

Τρίτον, επιτίθεται στον Μίκη Θεοδωράκη για τη θέση του ενάντια στους Αγγλοαμερικανούς στον πόλεμο κατά του Ιράκ, παίρνοντας αφορμή απ' τη φράση ότι «το μίσος των λαών» πρέπει να πνίξει τον ιμπεριαλισμό. Φαίνεται ότι οι λαϊκές εξεγέρσεις πρέπει πλέον να γίνονται μέσω ...Internet.

Τέταρτον, μιλάει περιφρονητικά για τους οπαδούς του ΚΚΕ, που έχουν δώσει και αίμα για να στηρίξουν την πίστη τους και τις ιδέες τους. Ο Ερνστ Τέλμαν, άλλοτε Γενικός Γραμματέας του Γερμανικού ΚΚ, που εκτελέστηκε από τους χιτλερικούς, έχει πει: «Πρέπει να διαφυλάττουμε ακατάλυτη την πίστη στην υπόθεση, μια πίστη που έχει επαληθευτεί με τη ζωή και το θάνατο...».

Τέλος, ο Τ. Θ. ταυτίζει τον Στάλιν με τον Χίτλερ. Αυτό το παραμύθι πρέπει κάποτε να σταματήσει. Η Σοβιετική Ενωση έδωσε 20.000.000 νεκρούς για να συντρίψει το χιτλερισμό. Πολύ περισσότερο, αυτό πρέπει να γίνει τώρα που ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, μιμούμενος το χιτλερισμό, κάνει απρόκλητες επεμβάσεις σε τρίτες ανεξάρτητες χώρες, μέλη του ΟΗΕ, και βομβαρδίζει αδιάκριτα γέρους και μικρά παιδιά.

Κατά συνέπεια ο κ. Τ. Θ. πρέπει να σταματήσει τουλάχιστον να μας προκαλεί.

ΥΓ: Ο Νίκος Δήμου, στην προσπάθειά του να φανεί φανατικότερος του Τ. Θ. στο φιλοαμερικανισμό, γράφει ότι «είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, όπου σε κρίσιμα ζητήματα πολιτικής και ιδεολογίας, κυριαρχούν πλειοψηφίες σχεδόν απολυταρχικές» (ΤΑ ΝΕΑ, 3/6/2003). Ωστε υπάρχουν και πλειοψηφίες απολυταρχικές; Δηλαδή η μειοψηφία μπορεί να βρίζει την πλειοψηφία ως απολυταρχική!


Κώστας ΚΑΠΠΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ