Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
Αναμένεται να αναγνωσθεί επιστολή του Κούρδου ηγέτη

Από εκδήλωση συμπαράστασης στον Κούρδο ηγέτη

ICON

Από εκδήλωση συμπαράστασης στον Κούρδο ηγέτη
Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστή η άποψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, σχετικά με τα γεγονότα των ημερών της άφιξής του στη χώρα μας και το πώς τελικά βρέθηκε στα χέρια των τουρκικών αρχών. Χθες στη δίκη των κατηγορούμενων για την είσοδο του Κούρδου ηγέτη στην Ελλάδα, ο συνήγορος και εκπρόσωπός του, Φαήλος Κρανιδιώτης, ζήτησε από το δικαστήριο μια μέρα προθεσμία, ώστε να μεταφραστεί η ιδιόχειρη επιστολή του Οτσαλάν, την οποία έγραψε στο νησί όπου βρίσκεται φυλακισμένος σε αυστηρή απομόνωση και την παρέδωσε στους δικηγόρους του στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι με τη σειρά τους την έστειλαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι αν και τα αυστηρά μέτρα κράτησης του Οτσαλάν έχουν κάπως χαλαρώσει, πολύ απέχουν ώστε να θεωρηθεί ότι συνάδουν με τα ελάχιστα της τήρησης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι μόνοι που μπορούν να επισκέπτονται τον Οτσαλάν είναι οι δικηγόροι του. Οι εφημερίδες που του δίνονται προηγουμένως έχουν λογοκριθεί από τους φρουρούς του. Του έχει δοθεί ραδιόφωνο με μπαταρία, το οποίο μπορεί να λάβει μόνο κρατικούς σταθμούς, ενώ απαγορεύεται να έχει στο κελί του περισσότερα από τρία βιβλία.

Η χθεσινή μέρα της δίκης ήταν αφιερωμένη στην ανάγνωση εγγράφων. Να σημειωθεί ότι από κανένα έγγραφο, όπως εξάλλου και από καμία κατάθεση, δεν προέκυψε πως υπήρχε απαγόρευση εισόδου στη χώρα για τον Οτσαλάν, ο οποίος απλά είχε χαρακτηριστεί ανεπιθύμητο πρόσωπο. Σήμερα θα αρχίσουν και οι καταθέσεις των συνολικά 66 μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ