Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στη ρότα προετοιμασίας της Λαϊκής Αντισυνόδου

Οι μέρες για τη Λαϊκή Αντισύνοδο της Θεσσαλονίκης πλησιάζουν κι οι νέοι της ΚΝΕ έχουν ανασκουμπωθεί, μαζεύουν συμμετοχές, προετοιμάζουν και προπαγανδίζουν τη 12η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της Οργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 - 22 Ιούνη στη συμπρωτεύουσα, στο δάσος του Σέιχ Σου. Σ' αυτό το κλίμα συνεχίζονται και οι εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο.

«Σε λίγες μέρες καταφτάνουν στην πόλη μας εκείνοι που έχουν κάνει τη ζωή της νεολαίας και του λαού "λάστιχο": Σπίτι - σχολείο - φροντιστήριο οι μαθητές, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανεργία, ένας εργασιακός και μορφωτικός μεσαίωνας είναι αυτό που βιώνει η νεολαία σήμερα», επισημαίνει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, ανακοινώνοντας τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα. Το ΝΣ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ τονίζει ότι «οι φονιάδες του γιουγκοσλαβικού και ιρακινού λαού, οι επίδοξοι φονιάδες του κουβανικού λαού», οι ηγέτες της ΕΕ έρχονται στην πόλη για «να ανακεφαλαιώσουν τα αντιδραστικά μέτρα που πάρθηκαν στο εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας» και να δουν πώς θα συνεχίσουν. Στο πλαίσιο αυτό, η Οργάνωση πραγματοποιεί πλατύ πολιτικό άνοιγμα σε όλη την πόλη, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της νεολαίας στις εκδηλώσεις - διαδηλώσεις της Λαϊκής Αντισυνόδου.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων του 29ου Φεστιβάλ, τις επόμενες μέρες, έχει ως εξής:

Αύριο Πέμπτη

  • Στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, στις 7 μ.μ., με θέμα τις παλλαϊκές διαδηλώσεις και τη 12η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη.
  • Στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Ελευθερίας. στις 8 μ.μ., με θέμα: «Θεσσαλονίκη, Λαϊκή Αντισύνοδος 20-21-22 Ιούνη», με ομιλήτρια την Κική Μωυσιάδου, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Μεθαύριο Παρασκευή

  • Στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη) με θέμα: «Αλληλεγγύη στη Σοσιαλιστική Κούβα», στις 7 μ.μ., με ομιλήτρια την Ελένη Αθανασιάδου, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.
  • Στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Παλεύουμε για μια άλλη Ευρώπη, των λαών, του σοσιαλισμού», με ομιλητή τον Κώστα Βροχόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στην πλατεία στο Χαριλάου, με θέμα: «Θεσσαλονίκη, Λαϊκή Αντισύνοδος 20-21-22 Ιούνη», με ομιλητή τον Νίκο Φρέγκογλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, γραμματέα της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ