Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καθυστερήσεις ολυμπιακών προδιαγραφών

Με την προσδοκία να «μείνει κάτι» στο δημόσιο σύστημα Υγείας μετά τους Ολυμπιακούς, υπογράφτηκε το Μάρτη του 2001 μνημόνιο μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του «2004», για την ανάπτυξη της επείγουσας ιατρικής.

Ανάμεσα στα προβλεπόμενα ήταν η αγορά 270 ασθενοφόρων και η πρόσληψη παραπάνω από 3.000 νοσηλευτών. Ομως, πέντε μήνες πριν τους Ολυμπιακούς δεν έχει παραληφθεί ούτε ένα ασθενοφόρο, παρότι ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σε 350, ενώ οι ανάγκες σε προσωπικό φαίνεται να καλύπτονται με ρυθμό χελώνας και υπάρχει σχέδιο για την κάλυψη με εκτάκτους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα πρώτα ασθενοφόρα θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται στο τέλος του Μάρτη και η ολοκλήρωσή τους θα γίνει στο τέλος του Μάη.

Αλίμονο, δηλαδή, αν ισχύσει αυτό που λέει ο λαός μας «Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης» και έχουμε κακοκαιρία... Τότε θα έχουμε επανάληψη της ετοιμότητας με ελλείψεις.

ΥΓ: Πάντως, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Η καθυστέρηση της παραλαβής των ασθενοφόρων ίσως μας γλιτώσει απ' τις προεκλογικές παράτες με το κόψιμο της κορδέλας επί τη αποκτήσει των ασθενοφόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ