Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ξεσκέπαστα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟ, όπως όλα δείχνουν, θα μείνει το Ολυμπιακό Στάδιο στους Αγώνες και φαίνεται να το αποδέχεται και η ΔΟΕ. Αλλωστε, αν μπορούσε, ας έκανε κι αλλιώς. Από ό,τι φαίνεται, η πιο μισητή έκφραση για τους (οποίους) κυβερνώντες την περίοδο εκείνη θα είναι οι «αυγουστιάτικες μπόρες»....

Πάντως, ασχέτως με το αν θα γίνουν ή όχι τα έργα, τα χρήματα των φορολογουμένων έχουν δοθεί. Ποιοι τα πήραν, γιατί τα πήραν, πού τα πήγαν, μάλλον θα χρειαστεί μια 10ετία για να το διευκρινίσουμε και βλέπουμε...

ΟΝΤΩΣ ΘΑ είναι σκληρές οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, όπως είπε και ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που επισκέφθηκε την Κύπρο. Μόνο που για τον εαυτό του δε μας διευκρίνισε επακριβώς με ποιους διαπραγματεύεται και σε ποιους ασκεί πιέσεις...

Οσον αφορά στο ...περίεργο μείγμα, που (όπως λένε) συνιστά τη βάση των διαπραγματεύσεων και αποτελείται από το «σχέδιο Ανάν» και το «κοινοτικό κεκτημένο», περισσότερα ερωτήματα προκαλεί παρά αποσαφηνίζει τα πράγματα.

Στο τέλος βέβαια, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος κι αυτό ισχύει - περισσότερο από οπουδήποτε αλλού - για τη διπλωματία. Αρκεί να μην ξεχάσει κανείς τα αρχικά ζητούμενα του κυπριακού λαού περί δίκαιης λύσης χωρίς στρατεύματα και παντός είδους «ζώνες» ή οποιαδήποτε «καπέλα».

ΠΟΛΛΟΥΣ... υπερασπιστές έχουν αποκτήσει τελευταία οι αγρότες. Ιδίως αυτοί που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Τόσο οι αρχηγοί, όσο και τα στελέχη ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν «πλάι» στους πληγέντες με μια ευαισθησία αξιοθαύμαστη.

Μόνον, που - όπως παρατηρήσαμε - την όποια οικονομική βοήθεια, για την οποία μιλάνε, την τοποθετούν όλοι για ...μετά τις εκλογές. Ομως, οι αγρότες είναι ίσως ο κλάδος που έχει δεχτεί τις περισσότερες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από οποιονδήποτε άλλον.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ξέρουν και τι ...εννοούν αυτοί που τους τάζουν και το πώς τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να πάρουν αυτά που δικαιούνται με τις κινητοποιήσεις τους. Εν ολίγοις δεν είναι εύκολο να τους «δουλέψει» ο οποιοσδήποτε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ