Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Αχταρμάς

Σπάω πλάκα με μια διαφήμιση της ΝΔ στην τηλεόραση. «Το ΠΑΣΟΚ ό,τι είχε να δώσει το έδωσε». Κι έχει απόλυτα δίκιο. Και δεν έδωσε μόνον ό,τι είχε και δεν είχε, αλλά και κάτι παραπάνω. Πήρε από τους μη έχοντες και κατέχοντες και έδωσε πλουσιοπάροχα μόνο στους έχοντες και κατέχοντες. Αύξησε τα κέρδη των τραπεζών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των εφοπλιστών και καθήλωσε τους μεροκαματιάρηδες και τους συνταξιούχους σε μισθούς πείνας. Κληροδότησε στους μη έχοντες ανεργία, λιτότητα, ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ, απαγορευμένες και καταχρηστικές απεργίες, εγκληματικότητα, ναρκωτικά, «μαθητοδικεία» και «αγροτοδικεία». Αλλα λάστιχα να ξεφουσκώσουν δεν υπάρχουν.

Μα και η ΝΔ, πριν από 20 και πλέον χρόνια, ό,τι είχε να δώσει κι αυτή το έδωσε και με το παραπάνω. Αδειασε πόλεις και χωριά κι ερήμωσε την επαρχία από την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση. Σλόγκαν «Ολα μας τα χωράφια για ένα υπόγειον θυρωρού σε μια πολυκατοικία της Αθήνας». Πήρε κι αυτή από τους εργαζόμενους και πρόσφερε στην πλουτοκρατία. Και να μην αναφερθούμε μόνο σ' αυτά, έδωσε και πολλά άλλα η ΝΔ. Ξερονήσια, φυλακές, στρατοδικεία, εκτελεστικά αποσπάσματα, δολοφονίες, αδικίες, ανισότητα και εκμετάλλευση. Γέννησε κι έθρεψε χούντες και δικτατορίες, σε συνεργασία πάντα με το λεγόμενο Κέντρο!

Και μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ και τι κατάφερε; Από τη μια, την έβαλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και, από την άλλη, την έβγαλε μεταμορφωμένη. Την προσεταιρίστηκε, την ανανέωσε, την εκσυγχρόνισε και με άλλο όνομα, μη μας θυμίζει παλιές ιστορίες, την ξαναέφερε στο προσκήνιο. Ιδια και απαράλλαχτα. Ο,τι δώσανε, δώσανε λοιπόν και οι δύο. Συμπέρασμα, ο σοσιαλισμός παραμένει όραμα και αναγκαιότητα!

Εδώ πια τώρα κι αν γίνεται της κακομοίρας. Εχουμε μπερδευτεί και δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. Εδώ είναι, που σμίγουν χνότα και συνειδήσεις. Ποιος είναι με ποιον; Και ποιος βρίσκεται στο φυσικό του χώρο; Ενας αχταρμάς, δηλαδή! Πολιτική παράνοια!

Ενα ΠΑΣΟΚ με μπόλικο φιλελευθερισμό από Μάνο και Ανδριανόπουλο (έγινε κι αυτό το ανήκουστο, οι πιο ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι έφυγαν από τη Δεξιά, γιατί δεν ήταν τόσο δεξιά όσο θα ήθελαν) και ολίγον «αριστερό» αλατοπίπερο και μαϊντανό. Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, Μπίστης, Κουναλάκης. Κι, από την άλλη, ο Πέτσος, ο Παπαθεμελής, οι δυο γιοι πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ «μεταγράφτηκαν» στη ΝΔ. (Ευτυχώς που ο Γκονζάλες προτίμησε τον Παναθηναϊκό) ψηφοδέλτιο επικρατείας μπουμπούκι.

Ας μας πουν και οι δυο σε τι διαφέρουν; Μήπως θα 'πρεπε να κατέβουν σ' ένα ενιαίο κόμμα και να πάψουν να μας κοροϊδεύουν; Στο τέλος, αν δεν έχουν πού να χώσουν το στιλέτο, ας το χώσουν στον ίδιο τον εαυτόν τους!

Τέτοια ξεφτίλα και τέτοια ντροπή. Και συ λαέ βασανισμένε, θες δε θες, τα λούζεσαι και σιγοντάρεις σ' αυτό το άθλιο παιχνίδι. Ε ρε, καημένη Δημοκρατία, πόσα ύπουλα χτυπήματα δέχεσαι στο γάστριον και υπογάστριον; Μαύρο που τους χρειάζεται. Και συ Λαέ βασανισμένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε, ψήφισε τώρα ΚΚΕ.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ