Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Δ. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ
Μετά τις εκλογές... ανώμαλη προσγείωση

«Μετά από τις 8 Μάρτη όλοι θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα»! Με τη λακωνική - αλλά ταυτόχρονα αποκαλυπτική αυτή δήλωση - σχολίασε ο πρόεδρος του ομίλου της Interamerican, Δ. Κοντομηνάς, τα πολλά και διάφορα που ακούγονται γύρω από τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, και τις υποσχέσεις των μονομάχων του δικομματισμού, από τα προεκλογικά μπαλκόνια. Η δήλωση του Δ. Κοντομηνά έχει διπλό νόημα. Από τη μια μεριά αποκαλύπτει την εξαπάτηση και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν προεκλογικά σε βάρος των εργαζομένων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, την ώρα που έχουν αναλάβει ήδη την υλοποίηση μιας σειράς δεσμεύσεων απέναντι στην εργοδοσία και την ΕΕ. Από την άλλη καταδεικνύει τα σχέδια των ίδιων των ασφαλιστικών εταιριών για την είσοδό τους στο ασφαλιστικό σύστημα απ' όπου προσδοκούν μεγάλα κέρδη.

Τα έσοδα, οι δαπάνες και ο χρονικός ορίζοντας, είναι κατά το Δ. Κοντομηνά οι τρεις παράμετροι που ορίζουν την πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης. Και δεν παρέλειψε να γίνει ακόμα πιο σαφής γύρω από το τι περιλαμβάνουν τα σχέδια που - από κοινού - προωθούν τα μεγάλα αφεντικά των ασφαλιστικών εταιριών και οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων που διεκδικούν τον κυβερνητικό θώκο. Στα πλαίσια αυτά, ο Δ. Κοντομηνάς διευκρίνισε ότι το σύστημα στο οποίο οδηγείται η κοινωνική ασφάλιση θα έχει τους γνωστούς τρεις πυλώνες, τους οποίους προσδιόρισε ως εξής:

- Πρώτον, τη λεγόμενη κοινωνική σύνταξη που «θα είναι χαμηλή».

- Δεύτερον, τα συνταξιοδοτικά ταμεία που θα συστήνονται από τους ίδιους τους ασφαλισμένους σε συνεργασία με τις εταιρίες.

- Τρίτον, την ιδιωτική ασφάλιση, δηλαδή τα ατομικά συμβόλαια.

Και ο νοών, νοείτω...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ