Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ
Ετοιμάζουν ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ηλικίας συνταξιοδότησης

ΚΚΕ: Προσπαθούν να βάλουν πρώτα τον κόσμο να δουλεύει μέχρι τα 69 και μετά να έρθουν να πουν ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα, την οποία πρέπει να ρυθμίσουν και νομοθετικά...

Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ, να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης επαναβεβαίωσε ο Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου. Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, από τις μέχρι τώρα ομιχλώδεις προγραμματικές εξαγγελίες, μιλώντας στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, «πέταξε» τη... δέσμευση για «εθελοντική» παράταση του εργάσιμου βίου.

«Σκοπεύουν να βάλουν πρώτα τον κόσμο να δουλεύει μέχρι τα 69 και μετά να έρθουν να πουν ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα την οποία πρέπει να ρυθμίσουμε και νομοθετικά». Με τα λόγια αυτά σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα, τη νέα βόμβα στα θεμέλια της Κοινωνικής Ασφάλισης που έβαλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την προσπάθειά του να πλασάρει την αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης ως «εθελοντική».

Μετά τις 7 Μάρτη θα προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, σημείωσε παράγοντας της ασφαλιστικής αγοράς, αποκρυπτογραφώντας και αυτός από τη σκοπιά του μεγάλου κεφαλαίου την κατεύθυνση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ