Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Καθαρή επιλογή

Ο Χ. Παπαμάργαρης
Ο Χ. Παπαμάργαρης
«Η κατάσταση δεν πήγε προς το καλύτερο μετά το 1989 και τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες. Εχουμε από τότε μία συστηματική υπονόμευση και αφαίρεση κατακτήσεων, παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Κι ενώ εξέλειπε ο "κομμουνιστικός κίνδυνος" βλέπουμε το ΝΑΤΟ να βομβαρδίζει, δικαιώματα να αφαιρούνται.

Ψήφισα για πρώτη φορά ΚΚΕ το 2000. Γιατί; Οχι γιατί έχει το μονοπώλιο της αγωνιστικότητας. Αλλά γιατί κρίσιμο είναι τελικά ποια συνολικά πολιτική επιλέγεις. Εχουμε μπροστά μας ξεκάθαρες δύο γραμμές. Μια από δω και μια από κει. `Η από δω θα είσαι ή από κει. Οσοι είμαστε ενάντια στη "νέα τάξη" κάνουμε το βήμα τώρα πριν από τα χειρότερα.

Το ΚΚΕ λέει ΟΧΙ και το λέει βροντερά, καθαρά. Αλλοι δεν το λένε. Δεν μπορείς να λες ότι το ευρώ είναι κατ' αρχήν θετικό. Θετικό είναι για τους τραπεζίτες, για το κεφάλαιο. Δεν μπορείς να λες ότι η ΟΝΕ είναι κατ' αρχήν θετική. Δεν είναι. Δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες.

Ζήτησα από το ΚΚΕ να βοηθήσω, να ενισχύσω όπως μπορώ το ΚΚΕ. Σας καλώ να κάνετε το ίδιο».

Μέγαρο ΟΤΕ, χτες το μεσημέρι. Στο βήμα της συγκέντρωσης ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ Χάρης Παπαμάργαρης εξήγησε με λόγια λιτά και σταράτα ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα και το δρόμο μέσα από τον οποίο ο ίδιος έκανε την επιλογή του.

Αμέσως μετά ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, παλιός συνδικαλιστής του ΟΤΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ επίσης, θύμισε τους αγώνες που δόθηκαν με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή για «ούτε μία μετοχή στους ιδιώτες». Και εξήγησε πως ακόμα και μόνη της η ψήφος στο ΚΚΕ είναι όπλο. Γιατί ανοίγει δρόμους για την ακόμα καλύτερη υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ