Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΕΛ
Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν

Δήλωση του Αντρου Κυπριανού για τις εργασίες της χτεσινής Ολομέλειας της ΚΕ του ΑΚΕΛ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, έκανε την εξής δήλωση για τις εργασίες της χτεσινής Ολομέλειας της ΚΕ του ΑΚΕΛ:

«Η Ολομέλεια της ΚΕ συνήλθε και συζήτησε τις εξελίξεις στη Νέα Υόρκη, αφού ενημερώθηκε βέβαια για τους χειρισμούς και όλα τα διαδραματισθέντα εκεί κατά την τελευταία βδομάδα.

Η Ολομέλεια της ΚΕ αποφάσισε να προσφέρει την αμέριστη στήριξή της στους χειρισμούς που έκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία που συμμετείχε στην ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία στη Ν. Υόρκη, θεωρώντας ότι έγιναν πολύ σωστοί χειρισμοί, οι οποίοι κατάφεραν να προωθήσουν θέσεις που θεωρούνται σημαντικές για τη δική μας πλευρά.

Ταυτόχρονα η ΚΕ χαιρετίζει τη σύμπνοια, την ομοψυχία και τη συλλογικότητα που επικράτησαν τόσο στη Ν. Υόρκη αλλά και εδώ στην Κύπρο τις κρίσιμες και καθοριστικές εκείνες μέρες που διεξάγονταν οι συνομιλίες.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η σύμπνοια και η ομοψυχία, η ενότητα και η συλλογικότητα θα συνεχιστούν και στα κρίσιμα καθοριστικά στάδια στα οποία θα εισέλθει το Κυπριακό.

Εχουμε μπροστά μας πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Απαιτείται η μεγαλύτερη ενότητα και συλλογικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους μεγαλύτερους δυνατούς στόχους μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Γι' αυτό και απαιτείται η δική μας πλευρά να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα έτσι που με διεκδικητικότητα και αποτελεσματικότητα να μπορέσει να επιτύχει βελτιώσεις στο σχέδιο Ανάν για να καταστεί η λύση λειτουργική και να μπορέσει να αντέξει στις δυσκολίες που θα προκύψουν στην πορεία.

Ελπίδα και ευχή μας είναι όπως η τουρκική πλευρά, λαμβάνοντας τα μηνύματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η οποία επιθυμεί και επιδιώκει λύση που να επανενώνει το νησί και το λαό μας, προσέλθει και εκείνη με τη σειρά της στις συνομιλίες με καλή θέληση και ετοιμότητα με πρόθεση να συνεργαστεί μαζί μας και με τον ΓΓ του ΟΗΕ έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν να μπορέσουμε μέσα από μια ουσιαστική διαπραγμάτευση να φτάσουμε σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση.

Ξεκαθαρίζω ότι η δική μας πλευρά, τουλάχιστο σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ, στοχεύουμε σε επίτευξη της λύσης πριν από την 1η του Μάη. Θεωρούμε ότι η δυνατότητα υπάρχει, φτάνει να υπάρχει η καλή θέληση και η ετοιμότητα και από την τουρκική πλευρά.

Ως ΑΚΕΛ θα εργαστούμε με συνέπεια, με στοχοπροσήλωση, σε συνεργασία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου που επιθυμούν λύση στο Κυπριακό - και δεν εννοώ μόνο τις δυνάμεις στην ελληνοκυπριακή κοινότητα αλλά και εκείνες τις δυνάμεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα που επιθυμούν και αγωνίζονται για την επανένωση - στα χρονοδιαγράμματα που τίθενται ενώπιόν μας, να συνεργαστούμε για να φτάσουμε σε λύση του Κυπριακού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ