Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνάντηση με νέους δημιουργούς

«Οι νέοι δημιουργοί έχουν συμφέρον στις 7 του Μάρτη να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, αναδεικνύοντας την ανάγκη η τέχνη να αποτελέσει κτήμα του λαού και να ενισχυθεί η ερασιτεχνική δημιουργία, σαν απάντηση στην εμπορευματοποίηση που προωθούν σήμερα η πολιτικές του δικομματισμού και της ΕΕ». Η κατακλείδα στο χειμαρρώδη λόγο του ηθοποιού του ΚΘΒΕ και υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στην Α' περιφέρεια της Θεσσαλονίκης Νίκου Παναγιωτίδη, κατά τη χτεσινή του συνάντηση με τους νέους δημιουργούς της πόλης, συνόψισε με τον καλύτερο τρόπο τα συμπεράσματα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΚΝΕ στο κτίριο του Βιολογικού στο ΑΠΘ.

Το ζήτημα του ελεύθερου χρόνου, σαν απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία άλλα και την απόλαυση της τέχνης, η εμπορευματοποίηση της τέχνης και η αξιοποίησή της από την κυρίαρχη ιδεολογία σαν μέσο χειραγώγησης των συνειδήσεων, αλλά και η καταδική της λαϊκής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε μαρασμό, εξαιτίας της μηδαμινής κρατικής χρηματοδότησης, κυριάρχησαν στην πλούσια κουβέντα με τους νέους δημιουργούς της Θεσσαλονίκης. Στη συζήτηση παρενέβη και ο Θανάσης Κεραμύδας, μέλος της αντιπροσωπευτικής επιτροπής των εργαζόμενων ηθοποιών του ΚΘΒΕ.

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θυμήθηκαν προεκλογικά να εντάξουν στα προγράμματά τους τα ζητήματα του πολιτισμού και της Παιδείας», σημείωσε ο Νίκος Παναγιωτίδης, «όταν οι ρυθμοί ζωής που επιβάλλει η πολιτική τους εξανεμίζει τον ελεύθερο χρόνο και καθιστά αδύνατη την παραγωγή της τέχνης, όταν για τον πολιτισμό δίνεται μόλις το 0,03% του κρατικού προϋπολογισμού και οι βιβλιοθήκες είναι ελλιπέστατες».

«Η εμπορευματοποίηση της τέχνης δημιουργεί θεατές δυο ταχυτήτων» παρατήρησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. «Αυτούς που έχουν να πληρώσουν το αντίτιμο, την ελίτ, και τους πολλούς που δεν έχουν και εξαναγκάζονται να καταναλώνουν το προϊόν των εργολάβων της τέχνης, τον εμπορευματοποιημένο πολιτισμό. Μέσα σε όλα αυτά, η λαϊκή τέχνη απαξιώνεται, ανάγεται από την κυρίαρχη ιδεολογία σε γραφικό στοιχείο».

Νέοι δημιουργοί ενώ παρακολουθούν την ομιλία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Παναγιωτίδη
Νέοι δημιουργοί ενώ παρακολουθούν την ομιλία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Παναγιωτίδη
«Σαν νέοι δημιουργοί που ζείτε από πρώτο χέρι τη δυσκολία να εκφραστείτε εξαιτίας των αναχωμάτων που θέτει σήμερα η κυρίαρχη πολιτική, πρέπει να στηρίξετε το ΚΚΕ και στις εκλογές, αλλά και αύριο, στους δρόμους και στους χώρους της δουλιάς σας» κατέληξε ο Νίκος Παναγιωτίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόντρα στην απαξίωση του πολιτισμού (2011-12-31 00:00:00.0)
Με «ευρωκοινοτικές» προδιαγραφές και ο πολιτισμός (2010-02-21 00:00:00.0)
«Εφυγε» ο Νίκος Παναγιωτίδης (2009-05-30 00:00:00.0)
Κοινωνικό αγαθό και λαϊκή ανάγκη η τέχνη και ο πολιτισμός (2008-06-21 00:00:00.0)
Υπόθεση του λαϊκού κινήματος ο πολιτισμός (2005-11-23 00:00:00.0)
Προσφέρθηκε στον αγώνα και στον πολιτισμό (1997-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ