Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
Στην «αρένα» του δικομματισμού

Σε ...μείζον πολιτικό θέμα, επιχειρούν να μετατρέψουν οι μονομάχοι του δικομματισμού τη διαδικασία των τηλεοπτικών αναμετρήσεων των αρχηγών τους. Η χτεσινή πρώτη συνάντηση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκη και του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλου, που δεν κατέληξε πουθενά, έδειξε ξεκάθαρα ότι σκοπός και των δυο είναι να μετατρέψουν σε σίριαλ και το συγκεκριμένο θέμα, ενισχύοντας την πόλωση και αποπροσανατολίζοντας το λαό.

Συγχρόνως, και οι δυο εκπρόσωποι, με τις δηλώσεις τους, φανέρωσαν ότι στόχος τους παραμένει να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους δυο «μονομάχους», εξοστρακίζοντας, παράλληλα, πλήρως τα άλλα κόμματα και τους επικεφαλής τους.

Είναι χαρακτηριστική, εξάλλου, η δήλωση του Ν. Αθανασάκη, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το τι θα γίνει με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, υποστήριξε: «Είτε μας αρέσει, είτε δε μας αρέσει, σε όλους και στα άλλα κόμματα, υπάρχει μια διάκριση. Υπάρχει και ένα επίπεδο συζητήσεων, που κάθε φορά γίνεται τα τελευταία χρόνια και είναι συζητήσεις στην πραγματικότητα μεταξύ των υποψηφίων πρωθυπουργών. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, υποψήφιοι πρωθυπουργοί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι δύο, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο κ. Καραμανλής»...

Εκ του ασφαλούς και για το ίδιο θέμα, ο Θ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι το κόμμα του ζήτησε «και πάλι να γίνει η συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων», αλλά έσπευσε να «βολευτεί» πίσω από τη δήλωση του Ν. Αθανασάκη, και να αναφέρει ότι «η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι αρνητική».

Σήμερα το δεύτερο ...επεισόδιο

Κατά τα άλλα, στη σημερινή δεύτερη συνάντησή τους, ο Θ. Ρουσόπουλος και ο Ν. Αθανασάκης θα εξετάσουν τις λεπτομέρειες που αφορούν στη διαδικασία των τηλεοπτικών συζητήσεων. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, εάν υπάρξει συμφωνία, τα «ντιμπέιτ» θα ξεκινήσουν την επόμενη βδομάδα.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντηση, ο Ν. Αθανασάκης ανέφερε ότι μια τηλεοπτική συζήτηση Παπανδρέου - Καραμανλή εφ' όλης της ύλης δε θα οδηγούσε σε μια ουσιαστική συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένα θέματα. «Εμείς θέλουμε, και σε αυτό αποσκοπεί η πρότασή μας, μια ουσιαστική συζήτηση σε μια σειρά θεμάτων, έτσι ώστε πραγματικά να μην έχουμε μια συζήτηση τηλεοπτικών παραθύρων, αλλά μια συζήτηση πολιτικής και επί των πολιτικών, για να κρίνει ο ψηφοφόρος, ο τηλεθεατής και ο ελληνικός λαός», είπε συγκεκριμένα ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Θ. Ρουσόπουλος υποστήριξε τη θέση της ΝΔ υπέρ ενός διαλόγου για όλα τα θέματα και δήλωσε: «Πιστεύω ότι πρέπει να μπουν όλα τα θέματα στο τραπέζι και πιστεύω ότι οι δημοσιογράφοι ελεύθερα πρέπει να κάνουν τη δουλιά τους, χωρίς να τους περιορίσει κανένας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ