Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υπερβάλλων συμμετοχικός ζήλος

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η «συμμετοχική δημοκρατία» του Γ. Παπανδρέου αναδεικνύεται σε πεδίο δόξης λαμπρόν της Αστυνομίας, όσον αφορά στο κυνηγητό των μεταναστών. Ετσι, μετά την προχτεσινή έφοδο αστυνομικών στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός για τον έλεγχο παράνομων μεταναστών, που είναι άρρωστοι, χτες επέλεξαν το εργοτάξιο του τραμ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη, όπου εργάζονται πάνω από 150 εργάτες από πολλές πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Εκεί, λοιπόν, μέσα στο κρύο ήθελαν να ελέγξουν τα χαρτιά ανθρώπων που τρέχουν και δε φτάνουν, για να μπορέσουν να αποκτήσουν την άδεια εργασίας και παραμονής.

Η νομιμοποίηση έχει γίνει βραχνάς για τους μετανάστες, καθώς η ίδια η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει ανυπέρβλητα εμπόδια. Ετσι, τρέμει το φυλλοκάρδι τους όταν βλέπουν αστυνομικό, καθώς οι έλεγχοι δίνουν και παίρνουν σε κάθε γωνιά.

Αλλά και γι' αυτούς που έχουν αποκτήσει τα πολυπόθητα χαρτιά μήπως είναι εύκολο να τα κουβαλούν μαζί τους; Και άντε μετανάστης που δεν έχει μαζί του τα χαρτιά να πέσει σε αστυνόμο που εφαρμόζει κατά γράμμα το νόμο... Το λιγότερο που θα χάσει θα είναι το μεροκάματο μέχρι να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ