Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε η χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία, χωρίς όμως αναφορά στις πολιτικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής των δυο κομμάτων. Αντίθετα, δεν έλειψαν οι κατηγορίες για «κακοδιαχείριση», «ανευθυνότητα», «διαφθορά» και «πλαστά στοιχεία». Από την πλευρά της κυβέρνησης, παρουσιάστηκαν επισήμως τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής απογραφής, που πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομίας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ - με τη διαδικασία της απογραφής - θέλει να πάρει αποστάσεις από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά η σκοπιμότητα είναι ότι θέλει με τη δικαιολογία της απογραφής να δικαιολογήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα σκληρής λιτότητας, που θα πάρει και θα είναι ίδια με αυτά που έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε στην ομιλία της η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Τόνισε πως αυτό που καθορίζει και δημιουργεί τα προβλήματα δεν είναι η διαχείριση, αλλά η γενική πολιτική γραμμή που ακολουθείται.

Στη λογική της παραλαβής «καμένης γης», κινήθηκε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος έκανε λόγο για παροχή πλαστών στοιχείων για τα δημοσιονομικά μεγέθη από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και για φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής, τα οποία ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή την απογραφή.

Με κατηγορίες περί ανευθυνότητας προς την κυβέρνηση, εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τη δημοσιονομική απογραφή «αυτογκόλ», που θέτει την εθνική οικονομία υπό επιτήρηση από την ΕΕ, ενώ αμφισβητεί την αξιοπιστία της. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία οποιασδήποτε αυτοκριτικής στο θέμα της οικονομίας, παρά το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς και οι υψηλοί τόνοι και χαρακτηρισμοί, τους οποίους χρησιμοποίησε. Στη γνωστή θέση του ΣΥΝ, για θεσμική θωράκιση της χώρας και στα θέματα της οικονομίας, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ