Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ: «Με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ακυρώνει ακόμη και τις 13.500 προσλήψεις που είχαν ήδη εγκριθεί (...) Το υπουργείο Εσωτερικών αναιρεί τώρα την αρχική δέσμευση πως θα προχωρήσουν κανονικά τουλάχιστον οι προσλήψεις για τις εγκεκριμένες θέσεις μερικής απασχόλησης» (Το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

«ΠΛΗΓΜΑ» ΣΤΗΝ... ΑΝΕΡΓΙΑ! «Ισχυρό χτύπημα στην ανεργία που μαστίζει ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι πολύτεκνοι και οι μακροχρόνια άνεργοι, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με το νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση που κατέθεσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, που προβλέπει την πρόσληψη τουλάχιστον 13.000 ανέργων» (Το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

«ΑΝΑΝΕΩΣΗ»: «Το ευρωψηδέλτιο ουσιαστικά κάνει μια ρήξη με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και την κοινωνική του βάση. Νομίζω ότι αυτή η ρήξη είναι επικίνδυνη, γιατί ακριβώς είναι απολίτικη. Το επισημαίνουμε δε αυτό, γιατί ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι το πρώτο βήμα αυτού του είδους της ανανέωσης. Και διερωτώμαι, αν γίνει ανανέωση με αυτούς τους όρους, τι θα γίνει; Θα αποΠΑΣΟΚοποιήσουμε το ΠΑΣΟΚ» (Απόσπασμα δήλωσης του Γερ. Αρσένη στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ: «Είκοσι πέντε νέες ηλεκτρονικές κάμερες που θα καταγράφουν παραβάσεις πρόκειται να τοποθετηθούν σύντομα σε λεωφορειολωρίδες στην Αθήνα, στον Πειραιά και στο Χολαργό (Το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ: «Μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων για την ευρωβουλή από όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, το ερώτημα των εκλογέων για τα κριτήρια της επιλογής παραμένουν. Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε με βάση τις γενικές θέσεις των εθνικών κομμάτων, με βάση τα πρόσωπα, ή μήπως και με τα δύο κριτήρια, συγχρόνως; Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης το βασικό κριτήριο της ψήφου θα είναι οι πολιτικές θέσεις των εθνικών κομμάτων» (Από το κύριο άρθρο της «ΒΡΑΔΥΝΗΣ»).

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: «Αφού οι μισές συντάξεις βγαίνουν μετά θάνατον, τα αναδρομικά προβλέπονται για τη Δευτέρα Παρουσία» (Ο «ΚΑΙΡΟΣ» στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ