Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Μέσο χειραγώγησης των λαών το Ευρωσύνταγμα

Στη Μεταμόρφωση Αττικής μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρέτισε και η Καλλιόπη Μπουντούρογλου

Η Καλλιόπη Μπουντούρογλου
Η Καλλιόπη Μπουντούρογλου
Στόχος μας στις 13 Ιούνη πρέπει να είναι η ενδυνάμωση του ΚΚΕ ενάντια στη μοιρολατρία του ευρωμονόδρομου, τόνισε χτες το απόγευμα, ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, σε προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις της Μεταμόρφωσης στο Ανοιχτό Θέατρο της πόλης.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, υπογράμμισε ο Ορ. Κολοζώφ, έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για τη χώρα μας όσο και για όλους τους λαούς της Ευρώπης που πρέπει να έχουν στόχο την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ανατροπή της. Συνεχίζοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η ΕΕ δεν είναι μια οικονομικοπολιτική συνεργασία για τους λαούς και την ειρήνη, αλλά μια κρατική συμμαχία με στόχο την ενίσχυση του κεφαλαίου. Παράλληλα, κατηγόρησε τους οπαδούς της ΕΕ - που τη χαρακτηρίζουν μονόδρομο - για καλλιέργεια κλίματος αδιαφορίας και χαλαρότητας όσο αφορά τις ευρωεκλογές με στόχο τον αποπροσανατολισμό των ψηφοφόρων από το τι είναι πραγματικά η ΕΕ.

Αναφερόμενος στο Ευρωσύνταγμα ο Ορ. Κολοζώφ το χαρακτήρισε σαν μέσο χειραγώγησης των λαών που ουσιαστικά νομιμοποιεί τις στρατιωτικές επεμβάσεις της ΕΕ τόσο στα κράτη μέλη όσο και σε άλλες χώρες, ανοίγοντας το δρόμο για νέες πολεμικές επιχειρήσεις. Τέλος, επισήμανε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει, μόνο να ανατραπεί και κάλεσε όσους θίγονται από τις επιλογές της να τιμωρήσουν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ που συντάσσονται με τις πολιτικές που επιβάλλει και να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ.

Η Καλλιόπη Μπουντούρογλου

Χαιρετισμό στη χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Μεταμόρφωση εκ μέρους της Επιτροπής Στήριξης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, απηύθυνε η πρόεδρος της ΟΓΕ Καλλιόπη Μπουντούρογλου.


Απευθυνόμενη στις γυναίκες που θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη στις 13 του Ιούνη, η Κ. Μπουντούρογλου τόνισε ότι «σύνοδο τη σύνοδο και συνθήκη τη συνθήκη στην ΕΕ πλέκουν το γαϊτανάκι που τις προορίζει για μηχανές μερικής απασχόλησης με όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος στην παραγωγή και για μηχανές πλήρους απασχόλησης στην αναπαραγωγή φρέσκων εργατικών χεριών».

Κλείνοντας κάλεσε τις γυναίκες να ψηφίσουν ΚΚΕ ώστε το όχι στις επιταγές της ΕΕ να γίνει βροντερό για να πιάσει τόπο στους αυριανούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ