Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οχι λευκό, ψήφο στο ΚΚΕ

Το φαρισαϊσμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην περίφημη αντικαπνιστική εκστρατεία σημείωσε χτες ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα (31 Μάη) κατά του καπνίσματος και θυμήθηκε, πως είχε ψηφίσει λευκό στο σχετικό ψήφισμα. Οπως είπε, μάλιστα, ένας συγκεκριμένος λόγος και, μάλιστα, πολιτικός, που τον οδήγησε στο λευκό ήταν ο εξής. «Η Ευρωπαϊκή Ενωση στο όνομα της αντικαπνιστικής εκστρατείας απαγόρευσε την καπνοκαλλιέργεια και την επιδότησή της, ενώ αντίθετα επέτρεψε μέσω της ΓΚΑΤΤ, αλλά και μέσω της κατάργησης του πλαφόν απ' τις μεσογειακές χώρες, την αθρόα εισαγωγή καπνού είτε απ' την Αμερική είτε απ' τις χώρες της Αφρικής».

Και στο ερώτημα της στήλης αν στις ερχόμενες ευρωεκλογές σκέφτεται να εκφράσει τη διαμαρτυρία του προς τον προαναφερόμενο φαρισαϊσμό της ΕΕ με τον ίδιο -όπως πριν έξι χρόνια - τρόπο, ο Νικ. Κακλαμάνης απάντησε: «Ποτέ δεν έκρυψα ότι είμαι ευρωσκεπτικιστής και το δηλώνω και σήμερα. Αλλο αυτό και άλλο αν θα ψηφίσω υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι ένα διαφορετικό πράγμα».

Και δε λέμε, ο «ευρωσκεπτικισμός» του υπουργού μπορεί να εκφραστεί με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ο όποιος ευρωσκεπτικισμός των λαϊκών στρωμάτων, όμως, μ' ένα μόνο τρόπο μπορεί να πιάσει τόπο: Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ