Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... συγκινητικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΙΧΕ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ, τα κατάφερε να μας... συγκινήσει χτες ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, ζητώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να μην είναι «δυσβάσταχτα» τα βάρη που θα πέσουν στις τράπεζες, λόγω της επικείμενης ρύθμισης για τα πανωτόκια.

Το πόσο ταιριάζει αυτή η συγκεκριμένη λέξη στον τραπεζικό κλάδο, του οποίου και φέτος τα υπερκέρδη σημειώνουν μεγάλη ευρωστία, είναι κάτι που μόνον ένας... διοικητής τράπεζας μπορεί να το κατανοήσει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν έχει λόγο να ανησυχεί ο κ. Γκαργκάνας. Είναι βέβαιο, ότι η κυβέρνηση θα λάβει σοβαρά υπόψη τις «ανησυχίες» των τραπεζών για την ανταγωνιστικότητά τους, όπως ακριβώς θα κάνει και με τους βιομηχάνους (που είχαν χτες ετήσια συνέλευση) και με τους εφοπλιστές.

Αλλωστε, έχει δώσει σαφέστατα δείγματα γραφής στο παρελθόν, ως αξιωματική αντιπολίτευση, όταν ψήφιζε μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όλα εκείνα τα νομοσχέδια περί «αναπτυξιακών κινήτρων», όπως αποκαλούνται οι παροχές προς τους κάθε λογής κεφαλαιοκράτες.

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ. Κατηγορεί ο Σπύρος Βούγιας του ΠΑΣΟΚ τη Νέα Δημοκρατία για εμπαιγμό των συμβασιούχων που (δικαίως) διαδηλώνουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Λες και το όλο πρόβλημα το κάναμε... εισαγωγή στη χώρα και δεν το δημιούργησε ή δεν το εκμεταλλεύτηκε επαρκώς τόσα χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ή, μήπως, επειδή εξελίσσεται η «γαλάζια» κοροϊδία τώρα, θεωρεί ότι είναι εύκολο να ξεχαστεί η «πράσινη»;

Αντί και τα δυο κόμματα να σιωπούν, αφού γνωρίζουν τι έχουν κάνει και τι σκοπεύουν να κάνουν για το όλο θέμα, δε διστάζουν να φέρουν τους συμβασιούχους στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Μιλάμε για πραγματικό θράσος...

ΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ κίνδυνος για την Ολυμπιάδα οι εργαζόμενοι και οι διαδηλώσεις τους κ. Μπακογιάννη; Αραγε ποιοι τα έφτιαξαν τα «μεγάλα ολυμπιακά έργα» -πληρώνοντας ακόμη και με τη ζωή τους- ώστε να μπορείτε να τα εγκαινιάζετε με τους υπόλοιπους επισήμους, το ένα μετά το άλλο;


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ