Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις

Η διοίκηση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΑΠ) προσπάθησε να εμποδίσει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ να συζητήσει με τους εργαζόμενους

Εδώ και αρκετές μέρες είχε ειδοποιήσει το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τη διοίκηση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΑΠ) στο Παγκράτι, ότι πρόκειται να επισκεφτεί το χώρο, προκειμένου να συναντηθεί με τους εργαζόμενους και να τους ενημερώσει για τις θέσεις του ΚΚΕ ενόψει και των ευρωεκλογών.

Ετσι, η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής την Λ. Μεθωνιού, επισκέφτηκε χτες την ΕΛΕΠΑΑΠ, όπου αντιμετώπισε την απαγόρευση της διοίκησης της Εταιρίας να περιοδεύσει στο χώρο, με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν το επιτρέπει το καταστατικό της ΕΛΕΠΑΑΠ. Την ίδια αντιδημοκρατική στάση είχε κρατήσει η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΑΠ και παραμονές των βουλευτικών εκλογών, όταν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θέλησε να επισκεφτεί το χώρο.

Η απαγόρευση, μάλιστα, έγινε από την πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΑΠ Μ. Καρέλλα - Διαμαντοπούλου, που όλως τυχαίως είναι και υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Υστερα από την αποφασιστική στάση της αντιπροσωπείας, που έκανε καθαρό ότι η περιοδεία θα γίνει, γιατί είναι δικαίωμα του ΚΚΕ να επισκέπτεται τους χώρους της Πρόνοιας και να μιλάει με τους εργαζόμενους και με τους χρήστες των υπηρεσιών - πολύ περισσότερο, που η εταιρία χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία - η πρόεδρος, με δεδομένο ότι και η ίδια είναι υποψήφια, ...επέτρεψε την επίσκεψη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, πολλοί εργαζόμενοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τη στάση της διοίκησης του Κέντρου. Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε την εντατικοποίηση της δουλιάς του προσωπικού, αλλά και ότι υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας στο χώρο.

Παρ' όλα αυτά, οι εργαζόμενοι με ενδιαφέρον κουβέντιασαν τις θέσεις του ΚΚΕ για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ανάγκη ενίσχυσης του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Ειδικό Δημόσιο Σχολείο που στεγάζεται στους χώρους της ΕΛΕΠΑΑΠ και συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους, με τους οποίους και αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ