Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΖΙΑΝΤΖΗΣ
Σκοπεύουν στη δημιουργία υποταγμένης συνείδησης

Ομιλία σε συγκέντρωση του Κόμματος στα Πατήσια, στην οποία χαιρέτισε και η Διδώ Γιόβα, υποψήφια ευρωβουλευτής

«Χρόνια τώρα μας προπαγανδίζουν την οικονομική ανάπτυξη που θα έρθει με βάση την ένταξή μας στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου, την ΕΕ. Ο λαός μας όμως ψάχνεται κι ακόμη δε βλέπει στον ορίζοντα τη βελτίωση της θέσης του», τόνισε χτες ο Θόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε συγκέντρωση του Κόμματος στο Πάρκο Δρακόπουλου στα Πατήσια.

Ο Θ. Τζιαντζής αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε αυτά τα «δώρα» της ΕΕ, στην ανεργία, στην αφαίρεση εργατική κατακτήσεων, στην ακρίβεια. Οσο για την αγροτική οικονομία... «έχουμε πλέον λεμόνια Τουρκίας, μήλα Ισπανίας, πατάτες Αιγύπτου, σταφύλια Αφρικής, μαζί με το λάδι, τη σταφίδα και τα καπνά που πήγαν φούντο με τις ευλογίες της ΕΕ. Μας ζητάνε να περιορίσουμε την αγροτική μας παραγωγή και σαν αντάλλαγμα για λίγο διάστημα μας δίνουν 100 ευρώ, για να τους δώσουμε υποχρεωτικά εμείς 250 για να αγοράζουμε τα δικά τους προϊόντα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η προοπτική είναι ακόμα χειρότερη», υπογράμμισε.

«Μαζί με την υλική εκμετάλλευση πακέτο έρχεται και η προσπάθεια της ΕΕ για πνευματική υποδούλωση του λαού» πρόσθεσε ο Θ. Τζιατζής και ανέφερε την εμπορευματοποίηση της μόρφωσης, την υπονόμευση της γλώσσας και της λαϊκής μας παράδοσης από τη «βιομηχανία του θεάματος» με σκοπό τη δημιουργία ξεχαρβαλωμένης, υποταγμένης συνείδησης.

Η Διδώ Γιόβα


«Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι νιώθουν ότι δεν πάει άλλο αυτή η πορεία μέσα στην ΕΕ», τόνισε μιλώντας πριν από τον Θ. Τζιαντζή στη συγκέντρωση, η Διδώ Γιόβα, καθηγήτρια στο ΕΜΠ και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

Η Διδώ Γιόβα τόνισε ότι από την πολιτική της ΕΕ διακυβεύεται ακόμα και η ύπαρξή μας ως ανθρώπινα όντα, καθώς το περιβάλλον ιδιωτικοποιήθηκε και η ΕΕ ήδη από το 2001 αποφάσισε να εισαγάγει γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα χωρίς να έχουν προβλεφτεί οι συνέπειες από αυτά στον ανθρώπινο οργανισμό. Μίλησε ακόμα για τον ανταγωνισμό που υποτίθεται ότι θα μας έφερνε ευημερία αλλά μας βυθίζει στην όλο και πιο σκληρή λιτότητα, στον πόλεμο και την ένταση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΝ συνυπογράφουν αυτές τις πολιτικές της ΕΕ και κάλεσε να δώσουμε μια «ηχηρή καταδικαστική ψήφο στα κόμματα αυτά», να ενισχύσουμε το ΚΚΕ που λέει ΟΧΙ στην ΕΕ, λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη της συμμαχίας λαών και κινημάτων.

Τη συγκέντρωση «άνοιξε» το συγκρότημα Σεβντάν που αποτελείται από δύο παιδιά μεταναστών από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ