Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διακήρυξη - εφιάλτης για το λαό

Τη διακήρυξη του κόμματος για τις ευρωεκλογές παρουσιάζει το μεσημέρι στο Ζάππειο ο Κ. Καραμανλής, εγκαινιάζοντας την προεκλογική καμπάνια του κόμματός του

Η εξιδανικευμένη και απατηλή εικόνα της ΕΕ των πολυεθνικών και του πολέμου, από τη μια, και η δημαγωγία πάνω στα κοινωνικά προβλήματα και η επανάληψη των ψεύτικων υποσχέσεων για καλύτερες μέρες, από την άλλη, θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Το μήνυμα αυτό θα εκπέμπεται και από τη διακήρυξη του κόμματος, που θα παρουσιάσει το μεσημέρι στο Ζάππειο ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος θα κινηθεί στο γνωστό όραμα της άρχουσας τάξης «ισχυρή Ελλάδα σε μια ενωμένη Ευρώπη», επιχειρώντας να πείσει ότι η «νέα μεγάλη Ευρώπη» εγγυάται «την ισόρροπη ανάπτυξη, την κοινωνική ευημερία και την ασφάλεια». Ταυτόχρονα, θα επιχειρήσει να πείσει ότι η πολιτική της κυβέρνησής του είναι «ο ελληνικός δρόμος» για την επίτευξη των παραπάνω, αφού το κόμμα του είναι «ο αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού».

Ξεκινώντας από την αφετηρία ότι «οι ευρωεκλογές είναι συνέχεια των εθνικών εκλογών», η ηγεσία της ΝΔ θα εστιάσει την καμπάνια στο ότι «ξεκίνησε να κάνει πράξη τις προεκλογικές υποσχέσεις», προβάλλοντας στην κατεύθυνση αυτή τη ρύθμιση (κοροϊδία) στα πανωτόκια, τις πρόσφατες (αντιαγροτικές) αποφάσεις για τα αγροτικά προϊόντα, ενώ ως (μοναδικό και κουτσουρεμένο) δείγμα της «κοινωνικής ευαισθησίας» της θα αναδείξει την κατάργηση της ειδικής εισφοράς για τις συντάξεις. Παράλληλα, θα «παίξει» και με το διεθνές κύρος του Κ. Καραμανλή (συναντήσεις με Μπους και Ερντογάν), επιχειρώντας μάλιστα να προβάλει την εικόνα του ηγέτη που «συνομιλεί χωρίς να σκύβει τη μέση»!

Η διακήρυξη της ΝΔ, που θα παρουσιάζει σήμερα ο Κ. Καραμανλής, «θα περιγράψει ποια Ευρώπη θέλουμε, ποια είναι η θέση και ο ρόλος της Ελλάδας στη νέα μεγάλη, επανενωμένη Ευρώπη, ποιο είναι το όραμά μας για την Ευρώπη των "25", για τη μελλοντική Ευρώπη που θέλουμε να περιλάβει στις τάξεις της και τους γείτονές μας», προανήγγειλε χθες ο Θ. Ρουσόπουλος, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «θα επισημάνει ότι μια ισχυρή Ελλάδα που συμμετέχει, που επηρεάζει, που διεκδικεί ήταν και παραμένει ο στόχος για το μέλλον της Ελλάδας στην ΕΕ».

Ο εκλογικός στόχος της ΝΔ, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι «δυνατή ΝΔ σε μια δυνατή Ευρώπη». Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Κ. Καραμανλής θα συνεχίσει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα, ενώ θα γίνουν και συγκεντρώσεις και «ό,τι προβλέπει ο προεκλογικός αγώνας».

Τακτική, πάντως, της ΝΔ είναι να μην πριμοδοτήσει μια έντονη (δικομματική) πόλωση, γιατί αυτό θα υποβοηθήσει τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως εκτιμούν, εισέρχεται σε παρατεταμένη κρίση εσωστρέφειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ