Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ξεκίνησε η γνωστή ανούσια κόντρα για το «ντιμπέιτ»

Προετοιμάζοντας το κλίμα της τηλεοπτικής μονομαχίας, οι εκπρόσωποι του δικομματισμού συντηρούν την καθημερινή «κοκορομαχία» για τους όρους του περιβόητου ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών τους...

Χτες, από τη μια πλευρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δήλωνε ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει τον ελεύθερο διάλογο, σε αντίθεση με τον Γ. Παπανδρέου και, από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το κόμμα του δε θέτει όρους και ότι ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν αποδέχεται την πρόταση.

Πάντως, το πρώτο επεισόδιο του σίριαλ των συναντήσεων για τους όρους της διεξαγωγής του «ντιμπέιτ» μεταξύ των Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής στο εντευκτήριο της Βουλής, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους της κυβέρνησης θα μετάσχει ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ οι Σπ. Βούγιας και Νίκος Αθανασάκης. Εξάλλου και σύμφωνα πάλι με πληροφορίες την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων για τον καθορισμό των όρων διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμετρήσεως με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας, είχαν προηγηθεί οι φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ Θ. Ρουσόπουλου και Σπ. Βούγια, με τον πρώτο να δηλώνει ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει τον ελεύθερο διάλογο και το διάλογο ουσίας, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε επιλέξει τον περιορισμένο διάλογο». Ο Θ. Ρουσόπουλος, στο ίδιο μήκος κύματος, πρόσθεσε: «Τώρα το ΠΑΣΟΚ αλλάζει θέση. Αυτό μας χαροποιεί. Ελπίζουμε να δεχτεί και την πρότασή μας ο διάλογος να είναι ανοιχτός σε όλα τα θέματα», επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο Σπ. Βούγιας ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό σε όλα τα θέματα, χωρίς να θέτει προϋποθέσεις και εξέφρασε την ελπίδα «να μην υπαναχωρήσει ο κ. Καραμανλής». Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Θ. Ρουσόπουλο, από την οποία προέκυψαν οι αμφιβολίες του σχετικά με τη θέληση του πρωθυπουργού να συμμετέχει στο ντιμπέιτ.

Ο Σπ. Βούγιας ανέφερε ότι ο υπουργός Επικρατείας του είπε ότι «θα συζητήσει το θέμα πρώτα με τον κ. Καραμανλή και εν συνεχεία θα του απαντήσει οριστικά για την αποδοχή ή όχι της πρότασης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημαγωγία και πόλωση (2004-06-10 00:00:00.0)
Υποκρισία (2004-02-27 00:00:00.0)
Στην «αρένα» του δικομματισμού (2004-02-18 00:00:00.0)
Ντιμπέιτ (2004-02-18 00:00:00.0)
Για το «ντιμπέιτ» (2000-03-29 00:00:00.0)
Τα «φαντάσματα» και οι «προφήτες»... (2000-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ