Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Να φθάσει παντού το ενωτικό μετωπικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Στα Σεπόλια μίλησε χτες ο Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης

Ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης
Ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης
Την τελευταία τριετία κουμάντο στην Ελλάδα κάνουν μόνο 20 μεγάλα μονοπώλια στη βιομηχανία και στις τράπεζες, την ώρα που τα εργατικά μεροκάματα βρίσκονται κάτω από τα επίπεδα του '85. Ενώ, τη στιγμή που χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά ξεκληρίζονται, τρεις πολυεθνικές καθορίζουν τη διατροφή του ελληνικού πληθυσμού. Ενώ δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις στην Υγεία μένουν κενές, η κυβέρνηση της ΝΔ εξαγγέλλει «εποχιακές προσλήψεις».

Συμπυκνώνοντας τη στυγνή εκμετάλλευση που σηματοδοτεί η ΕΕ για τα λαϊκά στρώματα σε παραδείγματα μέσα από την καθημερινότητά τους, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την ομιλία του στη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το μέτωπο αντίστασης, ανυπακοής, απειθαρχίας στην ΕΕ που το ΚΚΕ αντιτάσσει. Την ίδια ακριβώς ώρα που άλλοι λαοί, στην Κούβα, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στην Κύπρο υψώνουν αγωνιστικό ανάστημα σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στη σιωπηρή ενοχή και στη «χαλαρότητα», μέσα στην οποία τα κόμματα του ευρωμονόδρομου επιχειρούν να διεξαγάγουν την εκλογική μάχη, το στέλεχος του ΚΚΕ αντιπαρέβαλε πρόσκληση ενεργού δράσης: «Να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας», τόνισε. Για να φτάσει παντού το ενωτικό, μετωπικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. «Σε κάθε χώρο δουλιάς, στις φτωχογειτονιές, σε όλους τους τόπους όπου ζει και στενάζει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Οχι άλλη ανοχή στη ΝΔ, ειδικά από τους εργαζόμενους που την ψήφισαν για να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε. Οχι ανοχή στο κόμμα που, ως γνήσιος εκφραστής της πλουτοκρατίας, κυβερνούσε όταν υπογράφτηκε το Μάαστριχτ, που μιλά για νέες ιδιωτικοποιήσεις, που, περίτεχνα, επιδιώκει να καλύψει την ενίσχυση των στρατευμάτων κατοχής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ταυτόχρονα, όμως, δε χωράνε άλλες ψευδαισθήσεις απέναντι στον εμπαιγμό του ΠΑΣΟΚ, που ενώ, δεκαετίες ολόκληρες, υπέγραφε υπέρ των αντιλαϊκών επιταγών της ΕΕ, τώρα διακηρύσσει πως θα παλέψει για μια «κοινωνική Ευρώπη». Καλούμε τον αριστερό κόσμο, που δε συμβιβάζεται με την ευρω-λαγνεία του ΣΥΝ, να στηρίξει το ΚΚΕ, τόνισε. Το κόμμα που θέτει αποφασιστικά το θέμα της συνεργασίας των λαϊκών στρωμάτων, επιμένοντας όμως σε συμμαχία με προαπαιτούμενο την αντίσταση, την ουσιαστική ρήξη με την ΕΕ, κι όχι «συμμαχία εφήμερη», όπως ο ΣΥΝ.

Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης αναλύει τις θέσεις του Κόμματος για τις ευρωεκλογές στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Αγ. Μελετίου, στα Σεπόλια
Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης αναλύει τις θέσεις του Κόμματος για τις ευρωεκλογές στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Αγ. Μελετίου, στα Σεπόλια
Με τις ξάστερα φιλολαϊκές θέσεις του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης αντέκρουσε τα ανακριβή επιχειρήματα που χρησιμοποιούν τα αστικά κόμματα για τις πολιτικές προτάσεις των κομμουνιστών και των συμμάχων τους. Οπως χαρακτηριστικά διευκρίνισε, οι «λαλίστατοι» που μεταφράζουν το «όχι» μέσα στην ΕΕ του ΚΚΕ δεν εξηγούν στον ελληνικό λαό τι έχει κερδίσει τόσα χρόνια από τη «συνεργασία» που του επέβαλαν αιμοσταγείς ηγέτες τύπου Μπλερ. Ενώ μεταξύ άλλων, και παραπέμποντας στη στάση του ΣΥΝ, τόνισε πως είναι λάθος να στηρίζεται ο ένας ιμπεριαλιστής, η ΕΕ, με την ψευδαίσθηση πως έτσι αποδυναμώνεται ο έτερος, δηλαδή οι ΗΠΑ.

Εχουμε ανάγκη ένα δυνατό κίνημα

«Τα κακά τελειώνουν, κι έρχονται τα χειρότερα. Και μπροστά σ' αυτά που έρχονται, έχουμε χρέος, είναι ανάγκη να υπάρχει ένα δυνατό κίνημα, ένα αριστερό κίνημα», σημείωσε από τη μεριά του ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης, από την Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ. Επισημαίνοντας πως η «νέα τάξη πραγμάτων» δε συνδέεται μόνο με τα ιμπεριαλιστικά μακελειά ενάντια σε λαούς, αλλά και με επιθέσεις στο εσωτερικό των χωρών, για «λιγότερη σύνταξη, περισσότερη δουλιά, καμία κατάκτηση», πρόσθεσε πως, χωρίς να ισχυρίζεται «ότι έχει το μονοπώλιο της αλήθειας και της σοφίας» το ΚΚΕ, ήταν και είναι η μοναδική δύναμη με συνέπεια, συνέχεια, μαζικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ