Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους παρακαλάνε κι από πάνω...

Σαφής ήταν ο υπουργός Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλος, μιλώντας τις προάλλες στους ανταποκριτές ξένου Τύπου: «Διαμορφώνουμε ένα πολύ φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον για επενδύσεις. Χτυπάμε στη ρίζα της τη γραφειοκρατία. Αλλάζουμε τη διαδικασία σύντομα πιο αντικειμενικά και κάτω από όρους πραγματικά φιλόξενους, ώστε ο ξένος επιχειρηματίας επενδυτής να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας».

Με άλλα λόγια, ο Δ. Αβραμόπουλος και η κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τον τουρισμό σαν εμπόρευμα και θέτει πολιτικούς στόχους που προορίζονται στην αποκλειστική εξυπηρέτηση των συμφερόντων αυτών που το πουλάνε και μάλιστα των «μεγάλων», ενώ στην καλύτερη περίπτωση φτάνουν μέχρι την «προστασία» αυτών που μπορούν να το αγοράσουν έναντι αδρού τιμήματος.

Τα ίδια έκανε και ο προκάτοχός του Α. Τσοχατζόπουλος. Κάτι που απλώς επιβεβαιώνει ότι δεν είναι θέμα προσώπων αλλά πολιτικής. Αυτή η, ταυτόσημη, πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που εκφράζεται και με τη συνέχιση του ξεπουλήματος της δημόσιας τουριστικής περιουσίας και με τις υποσχέσεις που δίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο για περισσότερες διευκολύνσεις και χρηματοδοτήσεις.

Στο «διά ταύτα»: Δε φτάνει που θα τους απλώσουμε το «κόκκινο χαλί», θα τους πληρώσουμε και θα ικανοποιήσουμε κάθε αξίωσή τους, πρέπει να τους παρακαλάμε κι από πάνω....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ