Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η αναμόρφωση του φορολογικού

Πολλά και διάφορα - όλα γενικόλογα - είπε προχτές ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, στην πανηγυρική, πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Κι ενώ οι σχετικές προεκλογικές θέσεις της κυβέρνησης δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της προωθούμενης αναμόρφωσης, ο κ. Αλογοσκούφης - ευρωεκλογές γαρ... - τόνισε, ιδιαίτερα, τα περί δήθεν δικαιότερου συστήματος, κλπ.

Την ίδια περίπου ώρα, ο Κ. Καραμανλής μιλούσε στο 10ο ετήσιο Φόρουμ της Θεσσαλονίκης, που συνδιοργανώνεται από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Και ήταν πολύ καθαρός. Κυρίαρχος στόχος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης - είπε - είναι η δημιουργία ενός νέου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και η τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στην κατεύθυνση αυτή, τα πρώτα μέτρα θα είναι η προώθηση ενός νέου φορολογικού συστήματος και ενός νέου αναπτυξιακού νόμου. Μέχρι το φθινόπωρο, οι πρωτοβουλίες αυτές θα έχουν πάρει τη μορφή νομοθετικών ρυθμίσεων.

Ολοφάνερο, λοιπόν, ποιοι θα ωφεληθούν από το νέο φορολογικό σύστημα, όπως και ποιοι θα ζημιώσουν... Πολύ περισσότερο, αφού η απογραφή έδειξε ότι τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και τα ελλείμματα τεράστια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ