Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νέα στρατιά συμβασιούχων

Κι ενώ, αυτά συμβαίνουν με τους ήδη συμβασιούχους του δημοσίου, η κυβέρνηση έδωσε προχτές στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο με το οποίο καθορίζονται οι όροι της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα. Με άλλα λόγια, δηλαδή, δημιουργείται από την άλλη πόρτα μια ακόμη στρατιά συμβασιούχων και, μάλιστα, αποκλειστικά μερικής απασχόλησης, αυτή τη φορά.

Και μη μας πουν και πάλι τα χιλιοειπωμένα, ότι προωθούν τη μερική απασχόληση, επειδή έτσι βολεύει κάποιες ειδικές κοινωνικές κατηγορίες, π.χ. μητέρες ανηλίκων παιδιών. Η συντριπτικά μεγάλη - τουλάχιστον - πλειοψηφία των 500.000 και περισσοτέρων ανέργων της χώρας μας, είτε άντρες είναι είτε γυναίκες, έχει επιτακτική ανάγκη από μόνιμη, σταθερή και με πλήρη δικαιώματα δουλιά και όχι από... μισή δουλιά, μισή ασφάλιση και μισή ζωή, για μερικούς μήνες και άντε πάλι απ' την αρχή...

Καμιά ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της ανεργίας δε θα φέρει το προαναφερόμενο νομοσχέδιο. Αντίθετα, θα προωθήσει το φρούτο της μερικής απασχόλησης - όπως υπαγορεύουν οι σχετικές κατευθύνσεις της ΕΕ - και θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους κυβερνώντες, να ασκηθούν κι αυτοί στο άθλημα της ρουσφετολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ