Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Ομολογούν την πολιτική τους ταύτιση με τη ΝΔ

Η πλήρης πολιτική ταύτιση των μονομάχων του δικομματισμού αναδείχτηκε για ακόμη μια φορά χτες από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπ. Βούγια.

Για περισσότερη από μισή ώρα ο Σπ. Βούγιας, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αναδείξει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο κόμμα του και την κυβέρνηση, για να καταλήξει στην τελευταία του φράση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, να τονίσει ξεκάθαρα: «Τα περισσότερα από τα νομοσχέδια που ετοιμάζει η παρούσα κυβέρνηση, βασίζονται στην προηγούμενη νομοθεσία. Στην ουσία έχουμε τροφοδοτήσει την κυβέρνηση με ένα υλικό το οποίο όπως θα δείτε στην πορεία, θα γίνει αποδεκτό ως βάση συζήτησης»...

Ουσιαστικά ο Σπ. Βούγιας επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο, ψήφισαν πλήθος αντιλαϊκών, αντιδημοκρατικών και αντεργατικών νομοσχεδίων, αλλά παρέδωσαν και έτοιμο... έργο στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία ακολουθώντας ακριβώς την ίδια σκληρή και νεοφιλελεύθερη πολιτική, θα συνεχίσει την επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Πριν φτάσουμε βέβαια στην ομολογία της καθολικής σύμπλευσης των εκπροσώπων του δικομματισμού, ο Σπ. Βούγιας προσπάθησε να ενισχύσει την ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ των δυο κομμάτων.

Στη φραστική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, ο Σπ. Βούγιας πρόβαλε τις «διαστάσεις απόψεων μεταξύ υπουργών και υφυπουργών, σε διάφορα θέματα», κάτι που όπως είπε δείχνει «το εσωτερικό πρόβλημα λειτουργίας της κυβέρνησης, που μέσα σε 2,5 μήνες ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής μιας κακόφωνης Βαβέλ». Κάτι που συμβαίνει, όπως τόνισε, «πριν ακόμη αρχίσει να κυβερνά».

Ο ίδιος επίσης αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων δήλωσε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης «συνεχίζεται η πολιτική που μοιάζει με προεκλογική υποσχεσιολογία». Το γνωστό θέμα των συμβασιούχων, ανέφερε ο Σπ. Βούγιας, «παραπέμπεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μετατρέπεται από πολιτικό σε νομικό». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απέφυγε επιμελώς να αναφέρει ότι ακριβώς τις ίδιες υποσχέσεις είχε μοιράσει προεκλογικά και ο Γ. Παπανδρέου, ενώ παράλληλα όπως σήμερα η ΝΔ έτσι και το ΠΑΣΟΚ, δεν επιδίωξαν να λύσουν το τεράστιο αυτό θέμα, γιατί είχαν και έχουν κοινό στόχο την πολιτική ομηρία χιλιάδων εργαζομένων.

Εξάλλου αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ο Σπ. Βούγιας υποστήριξε ότι τα μηνύματα αποδοχής του είναι θετικά. Στο ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, «είμαστε περήφανοι για το ψηφοδέλτιο, το οποίο θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στη μάχη των ευρωεκλογών».

Συγχρόνως ο Σπ. Βούγιας ανακοίνωσε τις περιοδείες του Γ. Παπανδρέου πριν από τις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το Ηράκλειο, την Κρήτη στις 2 Ιουνίου, την Πάτρα στις 4, τη Θεσσαλονίκη στις 7 και θα μιλήσει στην Αθήνα στις 10 Ιουνίου.

Μας αντιγράφουν

Η πολιτική τους μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό και αυτό το αποδεικνύουν καθημερινά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για του λόγου το αληθές, αξίζει η παρουσίαση της χτεσινής ανακοίνωσης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου Αμυνας του ΠΑΣΟΚ στην οποία αναφέρεται: «Μετά τη δίμηνη περίοδο της νομοθετικής απραξίας, η Κυβέρνηση της ΝΔ, που κατά τα λεγόμενά της ήταν πανέτοιμη να κυβερνήσει, αποφάσισε να νομοθετήσει με τη μέθοδο της «κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας».

Το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σ. Σπηλιωτόπουλος, αποτελεί - επί λέξει - αντιγραφή του σχεδίου νόμου που είχε ανακοινώσει αρχές του 2003 ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου και πολλές από τις ρυθμίσεις του περιλαμβάνονται στην πρόταση νόμου που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή πριν από 6 ημέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ