Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Ο λαϊκός δρόμος δε χωρά στα πλαίσια της ΕΕ

Σε συγκέντρωση στη Νέα Φιλαδέλφεια μίλησε χτες η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Καζάκος

Η Διαμάντω Μανωλάκου ενώ απευθύνεται στους συγκεντρωμένους
Η Διαμάντω Μανωλάκου ενώ απευθύνεται στους συγκεντρωμένους
Στις ευρωεκλογές της 13ης Ιούνη, το δίλημμα που μπαίνει είναι αν θα ψηφίσουμε για την ΕΕ του κεφαλαίου και των καπιταλιστικών κερδών ή για την Ευρώπη της ενότητας των λαών, της ευημερίας και των δικαιωμάτων των λαϊκών δυνάμεων, της ειρήνης, του σοσιαλισμού. Ξεκινώντας με αυτά τα λόγια, η Διαμάντω Μανωλάκου, υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Πατριάρχου, στη Ν. Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια της χτεσινής της ομιλίας, να καταψηφίσουν τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ - και να δυναμώσουν τον πόλο της ρήξης και ανατροπής της ΕΕ.

«Η δική μας αφετηρία είναι ότι θέλουμε μια Ελλάδα, μια Ευρώπη που θα κυριαρχεί η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι των καπιταλιστικών κερδών. Συνεπώς κανένα κίνημα ή πολιτική δύναμη που τοποθετείται κατά του εκμεταλλευτικού συστήματος δεν μπορεί να θεωρεί μονόδρομο την ΕΕ. Ο λαϊκός μονόδρομος δε χωρά στα πλαίσια της ΕΕ. Βήματα προς τα εμπρός για το λαό σημαίνει αντίσταση, απειθαρχία, ανυπακοή για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ενοποίησης σε όφελος των λαών», υπογράμμισε η Δ. Μανωλάκου. Κατέληξε: «Μας φοβίζουν λέγοντας τι θα απογίνουμε χωρίς τα κοινοτικά κονδύλια. Λες και μας τα χαρίζουν. Λες και μας έσωσαν απ' τη φτώχεια. Λες και δεν προέρχονται από την εκμετάλλευση των λαών. Το ΚΚΕ παλεύει για κονδύλια υπέρ των λαϊκών αναγκών, όπως την αντισεισμική προστασία, την προώθηση της μεταποιητικής παραγωγής και τόσων άλλων, όμως υπογραμμίζει και το κύριο: Μόνο αν ο παραγόμενος πλούτος γίνει λαϊκή περιουσία θα υπάρξει λαϊκή κοινωνική ευημερία».

Ο Κώστας Καζάκος
Ο Κώστας Καζάκος
Αναφερόμενος στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τις βουλευτικές εκλογές, ο ηθοποιός Κ. Καζάκος, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, επισήμανε ότι έχουν συμβεί τρομερά πράματα. «Παρ' ολ' αυτά, στις 7 Μάρτη εκδηλώθηκε δειλά μια εμπιστοσύνη του κόσμου προς το ΚΚΕ. Ωστόσο γεννιούνται ερωτήματα. Πώς αξιοποιούν οι Ελληνες ψηφοφόροι το μοναδικό όπλο που τους έχει απομείνει, η ψήφος; Το γυρίζουν στον εαυτό τους; Το ξεπουλάνε ή το χρησιμοποιούν σαν όπλο κατά των ταξικών εχθρών; Από την ΕΕ τι έχει να ωφεληθεί ο τόπος μας, οι εργαζόμενοι; Είναι πνιγμένοι στη φτώχεια, στην ανεργία, στα χρέη, στην αγραμματοσύνη. Τι περιμένουμε ώστε αυτή η αγανάκτηση να εκφραστεί και στην κάλπη; Το ΚΚΕ δε μετρά ψήφους, έδρες και αξιώματα αλλά είναι ταγμένο στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και δίνουν ακόμα και τη ζωή τους γι' αυτό». Κλείνοντας ο Κ. Καζάκος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να ψηφίσουν ΚΚΕ, αναρωτώμενος: «Τι έχουμε να φοβηθούμε;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ