Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία

Οσο το διαβόητο ντιμπέιτ ήταν υπόθεση αποκλειστικά και μόνο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα διάφορα διαδικαστικά ζητήματα δεν ενοχλούσαν τις κάθε λογής θεραπαινίδες του δικομματισμού και του συστήματος γενικότερα, όπως το συγκρότημα της Χρήστου Λαδά. Δεν ενοχλήθηκαν, ούτε από τις πολυήμερες διαπραγματεύσεις του Ρουσόπουλου (ΝΔ) με τον Αθανασάκη (ΠΑΣΟΚ), ούτε από τα ασφυκτικά χρονικά όρια των απαντήσεων (1,5 έως 2 λεπτά), ούτε οι διαπραγματεύσεις για το ποιοι δημοσιογράφοι θα πάρουν μέρος, κλπ., κλπ.

Μόλις αναδιπλώθηκε ο Γ. Παπανδρέου και αποφασίστηκε να γίνει τηλεοπτική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, έσπευσαν να υποβαθμίσουν το παρουσιαζόμενο από τους ίδιους, μέχρι προχτές, πρώτο ζήτημα της επικαιρότητας. Χαρακτηριστικός είναι ο χτεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος των «Νέων»: «Με ασφυκτικές διαδικασίες το ντιμπέιτ - ΤΗΛΕ - ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ μονολόγων και εντυπώσεων».

Εμείς, ούτε είχαμε ούτε έχουμε αυταπάτες για το ρόλο των όποιων τηλεοπτικών συζητήσεων, πολύ περισσότερο, όταν ο δικομματισμός και οι καναλάρχες έχουν στα χέρια τους το μαχαίρι και το πεπόνι. Απλώς, μας ενοχλεί η υποκρισία και τη σημειώνουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ