Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οι «παίκτες»

Καλή η θεωρία, όμως όλα κρίνονται στο γήπεδο. Υπό αυτήν την έννοια, σχετική μόνον αξία έχουν οι γνώσεις του προέδρου της ΝΔ περί των ποδοσφαιρικών. Αυτές οι γνώσεις δεν εξασφαλίζουν ότι θα «παίξει μπάλα», όταν μπει στο γήπεδο. Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν καμιά δεκαριά εκατομμύρια προπονητές. Αλλοι τόσοι, πάνω - κάτω, είναι κι αυτοί που έχουν κάποια στιγμή σιγοψιθυρίσει: «Α, ρε, και να 'μουν πρωθυπουργός για μια μέρα»...

Στην περίπτωση του κυρίου Καραμανλή, η γνώση του περί των ποδοσφαιρικών, που ξεδίπλωσε στην αθλητική εκπομπή του ΜΕΓΚΑ την περασμένη Τετάρτη, προφανώς δεν τον βοήθησε, όταν, πριν από μερικά χρόνια, νέος αρχηγός τότε, επιχείρησε να κλοτσήσει το «τόπι».

Ομως, ο κύριος Καραμανλής έχει τη βάσιμη πιθανότητα να ικανοποιήσει την άλλη του μεγάλη επιθυμία. Να γίνει πρωθυπουργός. Και σ' αυτήν την περίπτωση όμως, σημασία δεν έχουν τα λόγια, αλλά τα έργα. Στα λόγια, ο κύριος Καραμανλής τα πάει μια χαρά.

Δίχως να θέλουμε να υποτιμήσουμε τον οίστρο του, όλα αυτά μας θυμίζουν τις κουβέντες στα καφενεία των φιλάθλων, που ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Οι ανοησίες που ακούγονται δεν υποκρύπτουν, συνήθως, κακές προθέσεις, αλλά ελλιπή γνώση του αντικειμένου. Σε αντίθεση με αυτούς, όμως, ο κύριος Καραμανλής το ξέρει το «άθλημά» του.

Μάλλον θα ξέρει, λοιπόν, πως, για να «πετύχει», η ψήφος της «κερκίδας» είναι απαραίτητη. Ομως, τον τελευταίο λόγο, τον έχουν οι «πρόεδροι», που οι επιδιώξεις και οι προσδοκίες τους από τον «παίκτη» καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των ψηφοφόρων. Αυτοί, ως συνήθως, θα μείνουν για μια ακόμη φορά με τον ανεκπλήρωτο πόθο να δουν και ταυτόχρονα να πάρουν μέρος σε ένα «παιχνίδι» που θα γίνει για το συμφέρον τους.

Ο κύριος Καραμανλής, όπως και ο κύριος Παπανδρέου επίσης, είναι βέβαιο ότι δεν είναι «παίκτες» τέτοιας κλάσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ