Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Δυναμικό και μαζικό παρών στις προεκλογικές συγκεντρώσεις

Πραγματοποιήθηκαν χτες με κεντρικό ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Με τα ενωτικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στο χέρι, με τις θέσεις και την πολιτική μας, με τις προτάσεις μας, με την προοπτική της ενωτικής μας πάλης για βαθύτερες αλλαγές, που θα φτάνουν μέχρι το επίπεδο της εξουσίας, με αυτοπεποίθηση, με εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων λαϊκών στρωμάτων, δίνουμε τη μάχη και είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη μέρα, η 8 του Μάρτη θα είναι μια άλλη μέρα για τους εργαζόμενους, για το λαό και τον τόπο».

Με τα παραπάνω λόγια ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθύνθηκε στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία που χτες έδωσαν δυναμικό και μαζικό παρών στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή. Συνάμα, σάλπισε το προσκλητήριο σε όλους τους κομμουνιστές, σε όλους τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος, σε όσους συνεργάζονται με το ΚΚΕ, το επόμενο διάστημα να δώσουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τη μάχη, να κάνουν τη «μέρα - νύχτα» ώστε το κάλεσμα για ψήφο στο ΚΚΕ ως μόνη επιλογή αντίστασης και προοπτικής να φτάσει παντού.

Στη συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη, τόνο αισιοδοξίας έδωσε η μαζική παρουσία της νεολαίας που με πορεία, κρατώντας τα κόκκινα λάβαρα στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, έφτασε στο χώρο της συγκέντρωσης, στο δημαρχείο της πόλης. Χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Εβρου, Χρήστος Τρέλλης, Νίκη Δραμανίδου - Μουλούδη, Γιάννης Μαργαριτίδης, Βάσος Παντελίδης, και Σταμάτης Τσικρίκας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα που μαστίζουν το νομό, όπως η μείωση του αγροτικού εισοδήματος, η εγκατάλειψη της υπαίθρου και η ανεργία. Προβλήματα που οι εκπρόσωποι του δικομματισμού επιχειρούν να εκμεταλλευτούν με τους μηχανισμούς ρουσφετιού.

«Σ' αυτές τις λίγες μέρες, οι εργάτες και άλλοι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματίες και βιοτέχνες, η εργαζόμενη διανόηση, οι νέοι και οι απόμαχοι της δουλιάς, έχουν κάθε λόγο να καταδικάσουν, να τσαλακώσουν, να περιορίσουν τη δύναμη του δικομματισμού», σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, παίρνοντας το λόγο.

Στη συνέχεια σχολίασε πως το «νέο στοιχείο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι ότι τα αντιλαϊκά μέτρα, τις πιο αντιδραστικές απόψεις, τα πλασάρουν προκλητικά, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, σαν κάτι το προοδευτικό». Και τόνισε πως «οι άνθρωποι του μόχθου, των ακριτικών περιοχών, έχουν την ευκαιρία τιμωρώντας το δικομματισμό, ταυτόχρονα, να δώσουν μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ και για να μπαίνει χαλινάρι στη δράση του δικομματισμού, αλλά και για να αποτρέπονται αντιλαϊκές πράξεις και ρυθμίσεις. Τέλος, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε να ανοίξει ένας δρόμος για βαθύτερες, για ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Στην Κομοτηνή

«Καλούμε όλους τους αγωνιστές, όλους εκείνους που θέλουν να αντισταθούν, να πουν όχι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να πουν όχι σε εκείνους που καταπατάνε τα ανθρώπινα δικαιώματα, που περιορίζουν τις πολιτικές, συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα πολιτικά δικαιώματα και των Ελλήνων εργατών και των μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων. Να ψηφίσουν ΚΚΕ», ανέφερε ο Σπύρος Χαλβατζής μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κομοτηνή. Νωρίτερα χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Ροδόπης, Παναγιώτης Σπορίκης, Αχμέτ Ναζμή, Πέτρος Τεπερίδης, και Νίκος Φακιρίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ