Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ζήτημα λαϊκής βούλησης

Συνεργαζόμαστε, συμμετέχουμε, ψηφίζουμε ΚΚΕ

Γιατί:

1. Στα ζητήματα της νεολαίας και ανάδειξης της νέας γενιάς, αιμοδότησε τους χώρους της εκπαίδευσης, της εργασίας, του πολιτισμού, των κινημάτων ειρήνης, με φρέσκιες ιδέες, αποτελεσματικές πρακτικές. Φτάνει να θυμηθούμε μόνο τις πολιτικές πρακτικές και τη δράση του ΠΑΜΕ στην περίοδο της ιμπεριαλιστικής εισβολής στη Γιουγκοσλαβία, που ξεστράτιζε και γελοιοποιούσε τις ορδές των αυτόκλητων «ειρηνοποιών».

2. Οταν άλλες δυνάμεις «κεντροαριστερής» επιδίωξης και άλλες «αριστερής» μετάλλαξης στην περίοδο της εισβολής στο Ιράκ, «χτυπούσαν το σαμάρι για να πονέσει ο γάιδαρος», δημιουργούσαν τα επικίνδυνα πολιτικά διλήμματα «με το Σαντάμ ή με τον Μπους», συνυπέγραφαν το σφαγιασμό των λαών της βαλκανικής, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης, του Ιράκ, όταν με τη νοοτροπία σπασίκλα μαθητή πρώτου θρανίου παπαγάλιζαν πολιτικές ανοησίες και έσπευδαν να δώσουν εξετάσεις στο βορειοαμερικάνικο κατεστημένο, το ΚΚΕ, ανέπτυξε πρωτοβουλίες, προχώρησε σε συνεργασίες, τακτικές συμμαχίες, εκδήλωσε αντιπολεμικές δράσεις αποφασιστικού χαρακτήρα που σχολιάστηκαν και χαιρετίστηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δυστυχώς για τη χώρα μας πρώτα και κύρια, το ΚΚΕ δεν αποδείχτηκε «προφήτης κακός», αλλά «προφήτης κακών».

3. Εγκαιρα και υπεύθυνα, που προϋποθέτουν πολιτικό σχεδιασμό και ωριμότητα, έθεσε το ζητούμενο του 35ωρου και σε επίπεδο Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και σε επίπεδο πολιτικών διακηρύξεων και σε επίπεδο γόνιμου κοινοβουλευτικού διαλόγου. Εισέπραξε την πολιτική χλεύη της καθεστωτικής συνδικαλιστικής πρακτικής και την κυβερνητική κομπορρημοσύνη. Τώρα στο παρά πέντε των εκλογών, οι ιδεολογικοί και πολιτικοί πολέμιοι γίνονται ευαγγελιστές και υπέρμαχοι του 35ωρου. Κορυφαία έκφανση πολιτικού αμοραλισμού!!!

4. Χρόνια τώρα, πέρα και πάνω απ' την αντίσταση, τη συνέχεια και τη συνέπεια που εκδηλώνει, στο κοινοβούλιο, στους χώρους κοινωνικής δράσης και λαϊκών διεκδικήσεων, πέρα και πάνω από τον ορθολογικοποιημένο επιστημονικό λόγο που εκφράζει, αντίθετο και αντίπαλο στις νομοτελειακές συνέπειες των κανόνων της καπιταλιστικής οργάνωσης της κοινωνίας, είναι ο μόνος πολιτικός οργανισμός που κατάγγειλε απερίφραστα και αποδυνάμωσε πολιτικά το καθεστωτικό πολιτικό πρόταγμα του «απασχολήσιμου», δηλαδή του «φεύγα εσύ, νά 'ρθω εγώ», δηλαδή της εκ περιτροπής εργασίας.

5. Κορυφαίο διακύβευμα είναι η διασφάλιση του αυτοσεβασμού, της προσωπικής αξιοπρέπειας, της ιστορικής μνήμης, της κοινωνικής συνείδησης, της λαϊκής έκφρασης...

Ξενόφερτοι επικοινωνιακοί σχεδιασμοί που αποβλέπουν δήθεν στον ευπρεπισμό της πολιτικής αντιπαράθεσης στοχεύουν κατ' ευθείαν στο αλλοτριωμένο συναίσθημα του ψηφοφόρου και επιδιώκουν την ιστορική λήθη και την αποδυνάμωση της διαλλεκτικής της ιστορίας. Η ίδια η ιστορία, ωστόσο, έχει αποδείξει και αποδεικνύει ότι παρά τις δεξιόστροφες και αντιδραστικές, κατά περίπτωση, αναγνώσεις και ερμηνείες που υφίστανται, επιμένει να γράφεται με κόκκινο μελάνι, με το αίμα των λαϊκών αγωνιστών και των κοινωνικών επαναστατών...

6. Στα ζητήματα της τέχνης και του πολιτισμού παρατηρείται και διαπιστώνεται η οικονομική εξαθλίωση των δημιουργών του πολιτισμού, σε πρωτογενές επίπεδο, ενώ αντίθετα διαπιστώνεται η συνεχής οικονομική ανέλιξη και κοινωνική ισχυροποίηση των μεταπρατών και εργολάβων της τέχνης και του πολιτισμού.

Η τέχνη από ανώτερη μορφή κοινωνικής συνείδησης και ύψιστο εργαλείο επικοινωνίας ατόμων, ομάδων, λαών, ετεροκαθορίζεται ως τεχνική των διαχειριστών της τέχνης. Ακόμα, είναι μηχανισμός ελέγχου στην υπηρεσία ιδεολογικής χειραγώγησης κοινωνιών και λαών.

7. Το ΚΚΕ δε «ζητιανεύει» ούτε «εκβιάζει» την ψήφο του ελληνικού λαού. Εχει ιστορικό, ταξικό και πολιτικό χρέος να υπενθυμίσει ωστόσο ότι, όταν μετεκλογικά διάφορα προεκλογικά φληναφήματα περί συμμετοχικής διαδικασίας της δημοκρατίας θα έχουν ξεφουσκώσει, εκείνο θα εξακολουθεί να καλεί σε ουσιαστικές συνεργασίες και να αναπτύσσει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των ζοφερών προβλημάτων του λαού, τη διεύρυνση της δημοκρατίας, την υπεράσπιση της εθνικής αξιοπρέπειας, τον εξανθρωπισμό της ζωής.

Η ιστορία... δεν επαναλαμβάνεται... Με τον πιο βίαιο και οδυνηρό τρόπο μεταλλάσσεται σε βάρος των λαών, σε βάρος του ίδιου του ανθρώπινου είδους. Η δυναμική εκπροσώπηση και έκφραση του ΚΚΕ και στη Βουλή δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής αντιπαράθεσης και πολιτικής καταμέτρησης... Είναι ζήτημα κοινωνικής, αμυντικής, ακηδεμόνευτης λαϊκής βούλησης, ζήτημα αυτοσεβασμού, ζήτημα ευθυκρισίας που δεν επιφυλάσσει μετεκλογικές εκπλήξεις.


Του
Νίκου ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ
Ο Νίκος Παναγιωτίδης είναι ηθοποιός, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α'Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ