Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΖΙΑΤΖΗΣ
Κάνουν την Παιδεία εμπόρευμα και θα την αγοράζει όποιος μπορεί

Σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών του Πειραιά μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Τις πραγματικές προθέσεις που κρύβονται πίσω από τις αλλαγές που έχει εξαγγείλει στον τομέα της Παιδείας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και στηρίζει και η ΝΔ, επισήμανε χτες το βράδυ ο Θόδωρος Τζιατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών στον Πειραιά. Η βασική γραμμή αυτών των αλλαγών, τόνισε, είναι η Παιδεία εμπόρευμα και να την αγοράζει όποιος μπορεί. Σκοπός της εκπαίδευσης να είναι η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, να κοστίζει όσο το δυνατόν λιγότερο, να αποδίδει άμεσα κέρδη και να οδηγεί τους μαθητές στην πνευματική τους υποδούλωση.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες για ενοποίηση του υπουργείου Παιδείας με της Εργασίας, τόνισε, ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα σχέδιο κατεδάφισης σε ό,τι απέμεινε από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, το μορφωτικό της ρόλο. Αποτέλεσμα θα έχει τον πλήρη κατακερματισμό της εκπαιδευτικής λειτουργίας, την απογείωση της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησής της, των ταξικών φραγμών, της μορφωτικής υποβάθμισης και της υποταγής της στις στενές φιλοδοξίες της αγοράς. Είναι φανερό τόνισε, πως πίσω από τις διακηρύξεις για απελευθέρωση του σχολείου από τη «γραφειοκρατία», το «συγκεντρωτισμό» και τις «νέες μορφές χρηματοδότησης» βρίσκεται η επιδίωξη να αρθεί η υποχρέωση της πολιτείας για παροχή δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, ποιοτικά αναβαθμισμένη για όλους τους μαθητές. Αυτή η τάξη επισήμανε, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Προβλέπεται καιρό τώρα από τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, του Συνδέσμου Ευρωπαίων Βιομηχάνων. Στη ζωή που αύριο περιμένει τους σημερινούς μαθητές τόνισε, βρίσκεται η αιτία των «προοδευτικών» αλλαγών. Το γιατί της μεταρρύθμισης κρύβεται στις προθέσεις της άρχουσας τάξης για στήριξη ενεργητικά της αξίας της κοινωνίας της ζούγκλας που φτιάχνουν. Γι' αυτό, κατέληξε, οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη ΝΔ και με την ψήφο τους να βάλουν φρένο σ' αυτή την πολιτική που βρίσκεται στον ίδιο μονόδρομο του μεγάλου κεφαλαίου. Παράλληλα με την ψήφο τους να στηρίξουν το ΚΚΕ, ώστε μετά τις εκλογές πιο ισχυρό να παλέψει ενάντια στην πολιτική και των δύο εκπροσώπων του δικομματισμού.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε και ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του Πειραιά του ΚΚΕ και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το Κόμμα που ήταν πάντα στο πλευρό των αγώνων των εκπαιδευτικών και θα είναι και μετά τις εκλογές μαζί τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το πολυνομοσχέδιο (2020-04-14 00:00:00.0)
Συντονισμός της πάλης για σχολείο που να μορφώνει (2006-02-01 00:00:00.0)
Πρόκληση με "απ' ευθείας σύνδεση" (1998-11-20 00:00:00.0)
Μέτωπο πάλης (1998-09-03 00:00:00.0)
Ευρύ μέτωπο για την παιδεία (1996-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ